Επεισόδια από ακροδεξιούς στην Θεσσαλονίκη: Δακρυγόνα και συλλήψεις στο συλλαλητήριο




Ένταση και στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της μεγάλης διαδήλωσης στην συμπρωτεύουσα εναντίον της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ενημερωτικής ιστοσελίδας, Thestival.gr, στο σημείο κινούνταν περίπου εκατό άτομα που νωρίτερα είχαν επιτεθεί στην κατάληψη “Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Σχολείο” με βόμβες μολότοφ και πυρσούς.

Η Αστυνομία έστησε επιχείρηση για να εγκλωβίσει και να συλλάβει τα συγκεκριμένα άτομα.

Τη στιγμή της επέμβασης οι κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με βόμβες μολότοφ προς τις διμοιρίες των ΜΑΤ και βρήκαν καταφύγιο στη λέσχη σίτισης του ΑΠΘ.

Αυτή την ώρα βρίσκονται πίσω από την Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί περιμετρικά του ακαδημαϊκού ιδρύματος.

Πορεία στον Λευκό Πύργο

Ξεκίνησε νωρίτερα από τον Λευκό Πύργο, πορεία διαμαρτυρίας κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Τα 2.500 άτομα κινήθηκαν στην Τσιμισκή ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στην Λεωφόρο Νίκης για να καταλήξουν στον Λευκό Πύργο.

Συλλαλητήριο και από το ΚΚΕ στην Θεσσαλονίκη

Στο μεταξύ, συλλαλητήριο κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών διοργάνωσε απόψε, στο άγαλμα του Βενιζελου στη Θεσσαλονίκη, η Κομματική Οργάνωση Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.

  • “Όχι στη Συμφωνία Τσίπρα – Ζάεφ, Όχι στα σχέδια ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Όχι στον αλυτρωτισμό και στον εθνικισμό. Ναι στη φιλία, την αλληλεγγύη και κοινή πάλη των λαών”, είπε στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, αναφέροντας τα συνθήματα της συγκέντρωσης. Ο κ. Ζαριανόπουλος, εξήγησε τη θέση του ΚΚΕ και έβαλε κατά των “αστικών κομμάτων” για τη στάση τους απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών.

“Όλοι στη θέση τους, λοιπόν. Με το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, την Ε.Ε….Το μοναδικό κόμμα που απέμεινε, που πραγματικά είναι αντίθετο στην ουσία της Συμφωνίας των Πρεσπών είναι το ΚΚΕ” τόνισε ο κ. Ζαριανόπουλος και αφού προειδοποίησε για τις “ενδεχόμενες επιπτώσεις στους λαούς της περιοχής”, συνέχισε: “Το ΚΚΕ σας καλεί στο μόνο δρόμο διεξόδου για το λαό μας. Ελάτε μαζί του. Συστρατευτείτε με το ΚΚΕ, όπως πολλοί άλλοι που δε συμφωνούν σε όλα μαζί του…Ελάτε να συνεχίσουμε την πάλη κατά των ιμπεριαλιστών στην περιοχή μας”.

Ακολούθησε πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, με κατάληξη το προξενείο των ΗΠΑ, όπου διαδηλωτές έκαψαν μια αμερικάνικη σημαία και έγραψαν συνθήματα στο πεζοδρόμιο, ενώ ολοκλήρωσαν την πορεία τους στην πλατεία Αριστοτέλους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, rthess.gr και thestival.gr

Σε εξέλιξη το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για την Μακεδονία: Νέο κάλεσμα για αύριο (live)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: