Επαφές Κουίκ σε Κύπρο και Αίγυπτο: Θα παραστεί και σε κοπή πίτας της ελληνικής κοινότητας




Διμερείς και τριμερείς συναντήσεις εργασίας θα έχει το ερχόμενο διήμερο σε

Κύπρο και Αίγυπτο ο υφυπουργός Εξωτερικών, Τέρενς Κουίκ. Ειδικότερα, αύριο, Τετάρτη 9 Ιανουαρίου, ο κ. Κουίκ θα έχει στη Λευκωσία συνάντηση εργασίας με τον ομόλογό του, προεδρικό επίτροπο Φώτη Φωτίου, στο πλαίσιο των διμερών δράσεων Ελλάδας-Κύπρου για θέματα Διασποράς. Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, στη διμερή συνάντηση θα συζητηθεί και η από κοινού παρουσία τους στην Αυστραλία για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας ο κ. Κουίκ και ο κ. Φωτίου θα αναχωρήσουν για το Κάιρο, όπου την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου θα πραγματοποιήσουν τη νέα τριμερή συνάντηση Ελλάδας-Κύπρου-Αιγύπτου με την υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής και Διασποράς, Ναμπίλα Μάκραμ. Η συνάντηση θα αφορά την προετοιμασία του προγράμματος «ΝΟΣΤΟΣ ΙΙΙ», που θα πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο στην Αυστραλία. Ειδικότερα, θα γίνει συζήτηση για την επιλογή της πόλης της Αυστραλίας, όπου θα πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα «ΝΟΣΤΟΣ ΙΙΙ».

Επίσης, ο υφυπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου, Σαμέχ Σούκρι (Sameh Shoukry), για διμερή αλλά και διεθνούς ενδιαφέροντος θέματα. Υπογραμμίζεται, ότι από την 1η Ιανουαρίου η Αίγυπτος έχει αναλάβει την προεδρία της Αφρικανικής Ένωσης.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αίγυπτο, ο κ. Κουίκ θα παραστεί στην κοπή της πίτας στην ελληνική κοινότητα της Αλεξάνδρειας.

Μεγάλη επιτυχία της Ελληνίδας Τόνιας Αράχωβα: Εξελέγη επικεφαλής του ENAM

08/01/2019 16:55
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: