Ένταση και τραυματίες στα Διαβατά: Πρόσφυγες έκλεισαν τον δρομο διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαβίωσης




Πρόσφυγες που διαβιούν στη δομή φιλοξενίας των Διαβατών Θεσσαλονίκης, στο πρώην στρατόπεδο Αναγνωστοπούλου, απέκλεισαν για περίπου δύο ώρες τη Συμμαχική Οδό, μπροστά από τη δομή, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες διαβίωσης, μετά και την επιδείνωση των καιρικών φαινομένων. Στη διαμαρτυρία, που ξεκίνησε γύρω στη μία μετά το μεσημέρι, συμμετείχαν περίπου 40 πρόσφυγες και κάποιοι έκαψαν λάστιχα στο οδόστρωμα.

Ένταση μεταξύ προσφύγων και οδηγού νταλίκας στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Ένταση προκλήθηκε όταν οδηγός επαγγελματικού φορτηγού διαμαρτυρήθηκε για τον αποκλεισμό του δρόμου, ζητώντας να ανοίξει προκειμένου να διέλθει. Σύμφωνα με όσα κατήγγειλε ο συγκεκριμένος οδηγός, διαμαρτυρόμενοι πρόσφυγες πέταξαν πέτρες εναντίον του και προς το φορτηγό του.

Ένταση μεταξύ προσφύγων και οδηγού νταλίκας στη δομή φιλοξενίας προσφύγων στα Διαβατά Θεσσαλονίκης, ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

Στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις και ασθενοφόρο, ενώ ο οδηγός του φορτηγού και ένας πρόσφυγας μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο “Παπανικολάου”. Σύμφωνα με πηγές της Αστυνομίας για το περιστατικό προσήχθησαν τουλάχιστον τρία άτομα, που μεταφέρθηκαν στο οικείο αστυνομικό τμήμα.

07/01/2019 17:19
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μόλις 30 δευτερόλεπτα διήρκεσε η επίθεση του Ρουβίκωνα: Δείτε το βίντεο της επίθεσης

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: