Ένας νεκρός και 14 τραυματίες στην Λαττάκεια μετά από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου




Ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι 14 τραυματίστηκαν σήμερα από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη Λαττάκεια, προπύργιο του καθεστώτος του Σύρου προέδρου, Μπασάρ αλ Άσαντ.

Μια πηγή των υπηρεσιών ασφαλείας ανέφερε στο Γερμανικό Πρακτορείο ότι ένα ημιφορτηγό εξερράγη στην πλατεία Σαχάτ αλ-Χαμάμ, στο κέντρο της πόλης. Πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν άλλη μια βόμβα που ήταν τοποτεθημένη στο ίδιο σημείο.

Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε δηλώσεις του επικεφαλής των υπηρεσιών υγείας της Λαττάκειας ο οποίος έκανε λόγο για “τρομοκρατική έκρηξη”. Ο νεκρός είναι κατά πάσα πιθανότητα ο οδηγός του οχήματος.

Το SANA μετέδωσε επίσης ένα βίντεο όπου διακρίνεται ένα καμμένο όχημα, περιτριγυρισμένο από πυροσβέστες και στρατιώτες.

Μολονότι οι κυβερνητικές δυνάμεις έχουν καταφέρει να θέσουν υπό τον έλεγχό τους πάνω από το μισό συριακό έδαφος, κατά διαστήματα σημειώνονται ακόμη επιθέσεις αυτοκτονίας και εκρήξεις παγιδευμένων οχημάτων στις περιοχές αυτές. Η Λαττάκεια έχει παραμείνει υπό κυβερνητικό έλεγχο καθ’ όλη τη διάρκεια του οκταετούς πολέμου στη Συρία και έτσι έχει γλιτώσει από τις καταστροφές που έχουν προκληθεί στις περισσότερες άλλες πόλεις.

Την Κυριακή είχε σημειωθεί μια επίθεση και στη Δαμασκό –για πρώτη φορά εδώ και έναν χρόνο– με αποτέλεσμα να υπάρξουν “νεκροί και τραυματίες”, όπως είχε αναφέρει το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, DPA, Reuters, Xinhua
22/01/2019 17:46

Ο Σαλβίνι εκφράζειτην ελπίδα πως οι Γάλλοι θα απαλλαγούν από έναν «πολύ κακό πρόεδρο»

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: