F-15 του Ισραήλ έκανε αναγκαστική προσγείωση αφού αποκολλήθηκε η καλύπτρα σε ύψος 9.144 μέτρων




Μαχητικό F-15 της πολεμικής αεροπορίας του Ισραήλ πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση, αφού αποκολλήθηκε η καλύπτρα στο κόκπιτ του, ενώ πετούσε σε υψόμετρο 9.144 μέτρων, με αποτέλεσμα το πλήρωμά του να μείνει απροστάτευτο στους ισχυρούς ανέμους και το ψύχος, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Τη 2α Ιανουαρίου, κατά τη διάρκεια μιας εκπαιδευτικής πτήσης, οι πιλότοι είδαν το πάνω μέρος της καμπίνας να εκσφενδονίζεται: η εξωτερική θερμοκρασία ήταν στους -45 βαθμούς Κελσίου, σύμφωνα με το δελτίο τύπου που εξέδωσαν οι ένοπλες δυνάμεις.

«Είμαστε χωρίς καλύπτρα και θα προσγειωθούμε κοντά στην αεροπορική βάση» του Νεβατίμ (νότια), ανέφερε μέσω του ασυρμάτου ο ένας εκ των δύο κυβερνητών με ήρεμη φωνή, την οποία κάλυπτε ο ήχος του αέρα κι ο θόρυβος του κινητήρα, σύμφωνα με ένα ηχητικό απόσπασμα που έδωσε στη δημοσιότητα ο στρατός.

Η προσγείωση διεξήχθη ομαλά, διευκρίνισε στο δελτίο τύπου ο ισραηλινός στρατός, προσθέτοντας ότι το γενικό επιτελείο της πολεμικής αεροπορίας διέταξε την άμεση διακοπή των εκπαιδευτικών πτήσεων των F-15 αναμένοντας την ολοκλήρωση μιας έρευνας για το περιστατικό.

Η τελική απάντηση του Ερντογάν στις ΗΠΑ: Είστε ακριβοί, αγοράζουμε S-400, όχι τους Patriot

07/01/2019 20:42
ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP
Ιερουσαλήμ, Ισραήλ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: