«Ένα αστέρι γεννιέται»: Ο Τσιτσιπάς στα ημιτελικά του αυστραλιανού Open και ο πλανήτης τον αποθεώνει




Μυθικός Στέφανος Τσιτσιπάς νίκησε 7-5, 4-6, 6-4, 7-6 στη Rod Laver Arena τον Ισπανό Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ, μετά από ένα συγκλονιστικό παιχνίδι και προκρίθηκε στον ημιτελικό του Australian Open, εξακολουθώντας να γράφει στη Μελβούρνη, «χρυσή» ιστορία για το ελληνικό τένις και τον ελληνικό αθλητισμό.

Θα είναι ο πρώτος ημιτελικός του σε Grand Slam και εκεί θα περιμένει τον νικητή της αναμέτρησης ανάμεσα σε Ράφαελ Ναδάλ και Φράνσις Τιαφό.

Ο Έλληνας πρωταθλητής ήταν εκπληκτικός σε ένα ακόμα παιχνίδι διάρκειας 3 ωρών και 14 λεπτών στην Μελβούρνη, που έγινε με 24 βαθμούς θερμοκρασία, απέναντι σε έναν αντίπαλο, που επίσης έπαιζε στον πρώτο του προημιτελικό σε Major αλλά στα 30 του χρόνια, φτάνοντας από εννέα νίκες στη σειρά και έχοντας επικρατήσει μέσα στο 2019 των Τζόκοβιτς, Βαβρίνκα και Τσίλιτς, ενώ έχει κατακτήσει και το τουρνουά της Ντόχα.

Για ακόμη μία φορά, ο Στέφανος Τσιτσιπάς είχε την συμπαράσταση των Ελλήνων ομογενών της Μελβούρνης, που πανηγύρισαν τον ιστορικό θρίαμβο του 20χρονου πρωταθλητής μας.

«Ζω το όνειρό μου. Νομίζω ότι είναι παραμύθι, αλλά είναι απλά η αλήθεια. Ζω αυτό για το οποίο δουλεύω πολύ σκληρά. Είναι συναισθηματική στιγμή, αλλά ξέρω ότι έχω δουλέψει πολύ σκληρά για να φτάσω εδώ. Όταν έλεγα στην αρχή της χρονιάς πως ένας από τους στόχους μου είναι να πάω στην ημιτελική φάση ενός Grand Slam, νόμιζαν ότι είμαι τρελός, αλλά να που έγινε. Δεν είναι όνειρο, αλλά μία πραγματικότητα», τόνισε ο Στέφανος στη συνέντευξή του μέσα από το court, μετά τη λήξη του αγώνα, ενώ στη συνέχεια επικαλέστησε τον Γιάννη Αντετοκούνμπο:

«Η μεγαλύτερη πρόκληση ήταν να προετοιμαστώ για αυτό το ματς. Όπως είδα και στα social media γινόταν ένας πανικός. Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι τον Γιάννη Αντετοκούνμπο εδώ. Ήταν μία σπουδαία νίκη, που τράβηξε την προσοχή του κόσμου. Ήταν πρόκληση να μείνω συγκεντρωμένος, αλλά χαίρομαι που έπαιξα καλά».

«Από την φύση του ο άνθρωπος, αυτό που θέλει, αυτό νομίζει»

Είναι πλέον παράδοση και οφείλεται στην αγάπη του Στέφανου Τσιτσιπά για την Ιστορία και την Φιλοσοφία. Μετά από κάθε αγώνα του, ειδικά από την πρώτη εμφάνιση του στο Australian Open, ο Ελληνας πρωταθλητής που έχει καθηλώσει την παγκόσμια αθλητική κοινότητα, αναρτά στον λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter μία φράση που τον εκφράζει από σημαντικές προσωπικότητες του παρελθόντος.

Ετσι, μετά τον Ομηρο, τον Αριστοτέλη και τον Σωκράτη, …σειρά στο Twitter του Τσιτσιπά, πήρε ο Ιούλιος Καίσαρας με την φράση «Φύσει γαρ άνθρωπος, ό βούλεται, τούτο και οίεται», που σημαίνει «Από την φύση του ο άνθρωπος, αυτό που θέλει, αυτό νομίζει»…

Στο μεταξύ, ο κόσμος των μέσων κοινωνικής δικτύωσης «ζει στους ρυθμούς» του 20χρονου Ελληνα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την Ρωσίδα πρωταθλήτρια, Μαρία Σαράποβα, που έγραψε στο Twitter: «Δυνατός. Και τα βίντεο του στο Youtube είναι τρομερά. Γνήσιος κι αληθινός».

«Ένα αστέρι γεννιέται»

«Ένα αστέρι γεννιέται»: αυτός είναι ο σχολιασμός του επίσημου λογαριασμού του Australian Open στο twitter, αμέσως μετά την μεγάλη νίκη του Στέφανου Τσιτσιπά.

Mε την μεγάλη του νίκη, ο Τσιτσιπάς έγινε ο νεότερος παίκτης που θα αγωνισθεί σε ημιτελικό στην Μελβούρνη, μετά από τον Αμερικανό Άντι Ρόντικ, επίσης 20 ετών, στο τουρνουά του 2003, αλλά και σε οποιδήποτε ημιτελικό Grand Slam από τον Τζόκοβιτς το 2007 στο US Open.

Να σημειωθεί ότι μεγάλη έκταση στα ΜΜΕ της Αυστραλίας δόθηκε στην αποκάλυψη του ειδησεογραφικού πρακτορείου Wide World of Sports, ότι η Ομοσπονδία τένις της Αυστραλίας είχε προσεγγίσει τον Στέφανο Τσιτσιπά, όταν ήταν junior, προκειμένου να αγωνιστεί με την ομάδα Davis Cup της Αυστραλίας και να ενταχθεί στο πρόγραμμα τενιστών της ομοσπονδίας, όμως η απάντηση του, ήταν αρνητική.

«Η ομοσπονδία της Αυστραλίας κάνει σπουδαία δουλειά και στηρίζει πολύ τους τενίστες της χώρας. Όμως, παίζοντας για τη χώρα μου, παίζοντας για την Ελλάδα είναι η μεγαλύτερη τιμή που μπορώ να νιώσω», είπε Στέφανος Τσιτσιπάς σε σχετική ερώτηση του πρακτορείου.

Από την πλευρά του, ο 30χρονος Ισπανός μίλησε, μετά το ματς, με τα καλύτερα λόγια για τον νεαρό Έλληνα, αλλά εκτίμησε πως οι Τζόκοβιτς και Ναδάλ είναι τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου:

«Παίζει πολύ καλό τένις και έχει πολύ χρόνο μπροστά του για να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο και να πάρει εμπειρίες από τελικούς σε τέτοια τουρνουά. Αλλά για εμένα τα φαβορί είναι ο Ράφα Ναδάλ και ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Είναι ολοκληρωμένος παίκτης. Έχει καλό forehand και backhand. Σερβίρει καλά. Νομίζω ότι ξέρει το παιχνίδι, ξέρει πώς να αγωνιστεί», τόνισε σχετικά ο Μπαουτίστα και συμπλήρωσε: «Ο Τσιτσιπάς έπαιζε πολύ καλά. Νομίζω ότι είχα τις ευκαιρίες μου στο πρώτο και το τρίτο σετ και τα έχασα και τα δύο. Μετά τα μπρέικ μπακ κέρδισε αυτοπεποίθηση και έπαιξε καλά στο τέλος των δύο σετ».

Στο μεταξύ, ο Τσιτσιπάς θα λάβει περίπου 578.000 χιλιάδες με την πρόκρισή του στον ημιτελικό, ενώ αν περάσει στον τελικό το χρηματικό έπαθλο είναι 1.280.000 ευρώ. Αν βέβαια ολοκληρώσει το θρίαμβο του και πάρει τον τίτλο, τότε, θα το μπόνους του τουρνουά θα φθάσει τα 2.57 εκατ. ευρώ!

Μπορώ να νικήσω τον Ναδάλ!

Ο Ελληνας σταρ αναμένεται να βρεθεί στα ημιτελικά του διάσημου τουρνουά της Μελβούρνης κόντρα στον Ράφα Ναδάλ και δήλωσε πως μπορεί να τον νικήσει, τονίζοντας πως έχει πεισμώσει από την τελευταία φορά που αποκλείστηκε από τον φημισμένο Ισπανό:

«Πείσμωσα πολύ την τελευταία φορά που έχασα. Είπα στον εαυτό μου ότι έχω την ευκαιρία να τα πάω καλύτερα την επόμενη φορά. Επίσης είπα ότι μπορώ να τον κερδίσω γιατί τώρα ξέρω πώς παίζει. Δεν ήθελα να το πω αυτό, αλλά νιώθω ότι μπορώ να το κάνω. Ξέρω πολύ καλύτερα τις τακτικές που χρησιμοποιεί και θα είναι μεγάλη χαρά να βγω έξω στο γήπεδο, να παίξω καλό τένις και να φύγω με τη νίκη. Το θέλω πάρα πολύ».

Για το πόσο δύσκολο ήταν να συγκεντρωθεί στο ματς με τον Μπαουτίστα, μετά το έπος με τον Φέντερερ δήλωσε: «Πολύ δύσκολο. Ήταν αρχικά δύσκολο να το επεξεργαστώ και στη συνέχεια δύσκολο να κοιμηθώ. Είχα και έναν πόνο στο πόδι μου που με κρατούσε ξύπνιο. Ήταν δύσκολη η πρώτη νύχτα, κοιμήθηκα λιγότερο από έξι ώρες και ανησυχούσα για το ματς μου. Την επόμενη κοιμήθηκα πολύ καλύτερα.»

«Ο σταρ του youtube φτάνει στα ημιτελικά»

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς γράφει Ιστορία στη Μελβούρνη, αναγκάζοντας σε «υπόκλιση» τις ιστοσελίδες των κορυφαίων ΜΜΕ στον κόσμο.

Ο θρίαμβος του Έλληνα πρωταθλητή επί του Ισπανού Μπαουτίστα Αγκούτ, έγινε πρώτη είδηση στο BBC που σχολίασε: «Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κερδίζει τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγκούτ για να φτάσει στα ημιτελικά».

Το CNN έγραψε: «Ο σταρ του youtube φτάνει στα ημιτελικά του Australian Open», ενώ η ιστοσελίδα της γαλλικής «L’ Equipe» σημείωσε: «Πρεμιέρα στους 4 για τον Τσιτσιπά».

Η γερμανική Bild αλλά και το ιταλικό ANSA είχαν τίτλο: «Πρώτος ημιφιναλίστ στην Μελβούρνη ο Τσιτσιπάς».

Η ισπανική EL PAIS υπογραμμίζει: «Ο Τσιτσιπάς περιμένει τον Ναδάλ», η Marca «Ο Τσιτσιπάς συνεχίζει σταματώντας τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα», ενώ η Gazzetta Dello Sport έγραψε: «Ο Τσιτσιπάς στα ημιτελικά», παρουσιάζοντας αφιέρωμα αλλά και τις δηλώσεις του Έλληνα πρωταθλητή.

Συγχαρητήρια στον Στέφανο Τσιτσιπά έστειλε με τηλεγράφημα και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Βαγγέλης Αποστολάκης: “Θερμά συγχαρητήρια για την πρόκριση στους 4 καλύτερους αθλητές του Αυστραλιανού Open. Σε ευχαριστούμε που κρατάς την Ελληνική σημαία ψηλά. Καλή δύναμη για τη συνέχεια.” ανεφερε.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όταν ο Giannis συνάντησε τον Κώστα Αντεντοκούνμπο: Καταπληκτικές στιγμές (video)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: