Η “ερντογολαγνεία” των Ελλήνων και Κυπρίων πολιτικών: Είναι αδιόρθωτοι οι άνθρωποι




Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Η μεγαλύτερη τιμωρία των ηγετών των δύο μεγάλων κομμάτων της Κύπρου (ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ) και των συνοδοιπόρων τους στην Ελλάδα (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΟΤΑΜΙ, ΚΙΝΑΛ, μερικών της Ν.Δ. συν των υπολειμμάτων των κομματιδίων του Θεοχαρόπουλου και του Εξοχοτάτου Γεωργίου Παπανδρέου), είναι να τους κλείσουμε σε ένα δωμάτιο για μία ολόκληρη μέρα και να τους αναγκάσουμε να βλέπουν, ξανά και ξανά, τα βίντεο των ομιλιών του Ταγίπ Ερντογάν που αναφέρονται στην Ελλάδα και την Κύπρο.

  • Όπως μου είπε ένας Γκιουλενιστής δημοσιογράφος, αυτή ήταν μία εισήγηση του σε Αμερικανό κυβερνητικό αξιωματούχο, στον οποίο είπε ότι θα του ετοιμάσει ένα ποτ πουρί των αντιαμερικανικών εξάρσεων του ισλαμιστή ηγέτη της Τουρκίας. Για να αντιληφθούν επιτέλους στο Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ότι πρόκειται για τον πιο αντι-Αμερικανό και αντισημίτη πολιτικό στον κόσμο.

Στο πρότυπο αυτό, οι δικοί μας θα παρακολουθήσουν πλήθος ομιλιών και δηλώσεων του Ερντογάν και θα τον δουν, όταν μιλά για το Αιγαίο και την Κύπρο, να μοιάζει με λύκο. Είναι απίστευτο το θέαμα… Άλλωστε, δεν κάνω καμία αποκάλυψη. Είμαι σίγουρος ότι τον έχετε δει να ωρύεται και να απειλεί από τις οθόνες των τηλεοράσεων σας…

  • Τα κυπριακά και τα ελληνικά κόμματα στα οποία αναφέρθηκα, κυριαρχούνται ακόμα και σήμερα από μία «αρρωστημένη» -θα την χαρακτήριζα- ερντογολαγνεία, διότι δεν έχουν το θάρρος να παραδεχθούν ότι έσφαλλαν όλα αυτά τα χρόνια που προσπάθησαν με το ζόρι να μας πείσουν ότι ο Ταγίπ Ερντογάν ήταν «ο ηγέτης της ειρήνης».

Ο Τούρκος πρόεδρος, στο μεταξύ, ήταν πάντα πολεμοχαρής και κυριαρχημένος από ανθελληνισμό, και όσοι στην Ελλάδα και την Κύπρο τον υποστήριζαν, μας έλεγαν ψέματα. Γνώριζαν και όμως έριχναν στάχτη στα μάτια του λαού. Και γι’ αυτή τη στάση τους πρέπει να ελεγχθούν και να αναγκαστούν να δώσουν εξηγήσεις. Διότι δεν πρόκειται για μία λάθος ανάλυση. Ακόμα και σήμερα μερικοί στο ΑΚΕΛ και στο ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν τον κάθε Μεβλούτ Τσαβούσογλου και όχι τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας. Δυστυχώς.

  • Την Τετάρτη γίναμε μάρτυρες ακόμα μίας πράξης του κυπριακού δράματος στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών. Λόγω της ανικανότητας των Κυπρίων και των Ελλήνων πολιτικών, η συζήτηση δεν είχε καμία σχέση με την εισβολή και την κατοχή. Αλλά για το πως θα ικανοποιηθεί η Τουρκία μέσω των εκθέσεων και των σχεδίων του άβουλου γενικού γραμματέα, ο οποίος καταγγέλλει το Ισραήλ για την κατοχή της Παλαιστίνης, αλλά δεν έχει να πει μία κακή κουβέντα για την τουρκική κατοχή της Κύπρου. Δεν έχει κάνει ποτέ κριτική στην κατοχική δύναμη. Είναι απλά ένας «ανεξάρτητος» παρατηρητής.

Μερικές φορές που τον ακούω και αυτόν και τους αντιπροσώπους του να μιλούν για την Κύπρο, νιώθω ότι δεν έχουμε καμία τύχη. Ότι είμαστε εντελώς μόνοι μας. Και βεβαίως πληρώνουμε τα βαρύτατα λάθη των Ελληνοκυπρίων και των Ελλήνων πολιτικών. Μερικοί εκ των οποίων είναι τόσο εθνομηδενιστές, που δεν αντιλαμβάνονται τις συνέπειες όταν η Κύπρος δεθεί στο άρμα της Τουρκίας.

  • Αδυνατούν να αντιληφθούν τα αυτονόητα. Τα πιο απλά πράγματα. Η Κύπρος και ο λαός της, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι, δεν θα έχουν την παραμικρή τύχη εάν επιβάλει η Τουρκία τις θέσεις της στο διαπραγματευτικό τραπέζι. Η Κύπρος θα μετατραπεί σε τουρκικό νησί.

Δεν πρόκειται για κινδυνολογία. Είναι η πραγματικότητα. Γιατί ο Ερντογάν να συμπεριφερθεί διαφορετικά στους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους, όταν έχει φυλακίσει χιλιάδες συμπατριώτες του. Όταν σκοτώνει ασύστολα στο Κουρδιστάν και στη Συρία. Όταν καταργεί τις δημοκρατικές διαδικασίες για τον τουρκικό λαό…

  • Για τον Ερντογάν και την κάστα του, είμαστε γκιαούρηδες. Και επειδή μερικοί νομίζουν ότι ο «γκιαούρης» δεν είναι και καμιά …βρισιά, να τους πούμε ότι οι Τούρκοι αποκαλούν έτσι όλους όσους δεν είναι μουσουλμάνοι, όλους όσους είναι άπιστοι! Άρα δεν είμαστε άνθρωποι. Όχι ότι σημαίνει κάτι για τον Ερντογάν η λέξη Άνθρωπος. Για τον πρόεδρο της Τουρκίας, είτε είσαι μουσουλμάνος, είτε είσαι άπιστος. Δεν υπάρχει μέση λύση.

Την Παρασκευή έφτασε στα κατεχόμενα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Ο εν λόγω κύριος, που είναι φίλος του γενικού γραμματέα του ΑΚΕΛ, ο οποίος πιστεύει όλες τις βλακείες που του ξεφουρνίζει, είχε εντολή να «κοντύνει» τον κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί. Και να προωθήσει αυτόν τον ανεκδιήγητο φίλο του Αβέρωφ Νεοφύτου, τον εθνικιστή Οζερσάι.

  • Φανταστείτε τώρα, να λυθεί το Κυπριακό με τρόπο που προσφέρει δικαιώματα στην Τουρκία και ο κάθε κ. Ερντογάν να στέλνει τον κάθε κ. Τσαβούσογλου στη Λευκωσία για να δίνει εντολές στον Πρόεδρο της ομόσπονδης Κύπρου.

Πότε θα καταλάβουν τα «φιλοερντογανικά» κόμματα στην Ελλάδα και την Κύπρο ότι πρέπει να νοιαζόμαστε για τα συμφέροντα των Κυπρίων, Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων, και όχι της Τουρκίας. Καμία από τις λύσεις που υπάρχουν στο τραπέζι, δεν προστατεύουν τους Κύπριους, ούτε είναι συμφέρουσες για τους Ελληνοκύπριους και τους Τουρκοκύπριους. Όλες οι διευθετήσεις εξυπηρετούν τα στρατηγικά συμφέροντα της Τουρκίας.

  • Είναι ακραία ανησυχητικό ότι μία μεγάλη ομάδα πολιτικών στην Κύπρο και την Ελλάδα, με απαράδεκτες δικαιολογίες, επιμένουν να ζητούν από τους Κύπριους να αυτοκτονήσουν, σε μία εποχή κατά την οποία η Τουρκία συμπεριφέρεται αυταρχικά και απειλεί με πόλεμο όλους τους γείτονές της.

Φοβάμαι, ότι αυτό που ζήσαμε στην ελληνική Βουλή από την Τετάρτη μέχρι την Παρασκευή, θα το ξαναζήσουμε για την Κύπρο. Και θα ακούμε Έλληνες πολιτικούς να ζητούν με πάθος έγκριση μίας φιλοτουρκικής συμφωνίας για την Κύπρο…

         ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Στην Αμερική, ένας από τους θεσμούς που αντέχει στις επιθέσεις των πολιτικών και των επιχειρηματιών, είναι η Δικαιοσύνη. Είναι εντυπωσιακή η ανθεκτικότητα του θεσμού και της συντριπτικής πλειοψηφίας των εκπροσώπων της. Αν σκεφθεί κανείς ότι ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αντιμετωπίζει τον κίνδυνο αποπομπής από το προεδρικό αξίωμα, αντιλαμβανόμαστε την ισχύ της αμερικανικής Δικαιοσύνης.

Προσπάθησε να επηρεάσει τους δικαστές και τους εισαγγελείς ο Αμερικανός πλανητάρχης. Έδιωξε αξιωματούχους και διόρισε άλλους. Αλλά, όσοι ασχολούνται με την υπόθεση της ρωσικής ανάμειξης στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, δεν καταλαβαίνουν τίποτα. Συνεχίζουν την έρευνα, δεν επηρεάζονται από κανένα και υπάρχει μεγάλη περίπτωση ο κ. Τραμπ να έχει την τύχη του Ρίτσαρντ Νίξον, που παραιτήθηκε για το Γουότεργκέιτ για να μην καταλήξει στη φυλακή.

Στην Ελλάδα, η Δικαιοσύνη είναι πολύ προβληματική. Για την Κύπρο διαβάζω τα χειρότερα τις τελευταίες εβδομάδες. Η προσωπική μου εμπειρία ήταν εξαιρετική υπό την έννοια ότι ο δικαστής που αντιμετώπισα ήταν ένας εξαιρετικός λειτουργός της Δικαιοσύνης. Είναι σημαντικό η Δικαιοσύνη να είναι ανεξάρτητη. Και είναι πιο σημαντικό οι δικηγόροι να σεβαστούν και να τιμήσουν τον όρκο που έδωσαν. Αντιλαμβάνομαι, λοιπόν, ότι οι δικηγόροι είναι πιο προβληματικοί.

Ας προσέξουν να μην εξελιχθούν σε γάγγραινα. Το πρόβλημα, βεβαίως, είναι γενικότερο. Και καταλήγουμε πάντα στην άνευ προηγουμένου διαφθορά που σαρώνει την Κύπρο. Δυστυχώς, η μάχη εναντίον της διαφθοράς εγκαταλείφθηκε. Μείναμε πολύ λίγοι…

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας

Από την ΠΓΔΜ στη “Βόρεια Μακεδονία”: Που έγινε το λάθος, πως νίκησαν οι ΗΠΑ τη Ρωσία…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: