Δυσφήμιση της πολιτικής της Ρωσίας στο Αφγανιστάν επιχειρούν οι ΗΠΑ, ισχυρίζεται το ρωσικό ΥΠΕΞ

File Photo: A man enters a main building of Russian Foreign ministry in Moscow, Russia. EPA, SERGEI ILNITSKY
Οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ ετοιμάζουν μια εκστρατεία παραπληροφόρησης στα δυτικά μέσα ενημέρωσης, στην οποία θα ισχυρίζονται ότι η ρωσική πλευρά προωθεί μαχητές της τρομοκρατικής οργάνωσης, «Ισλαμικό Κράτος», από τη Συρία και το Ιράκ στο Αφγανιστάν, αναφέρεται στην ανακοίνωση του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωση του, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών, λαμβάνονται πληροφορίες για μια εκστρατεία παραπληροφόρησης περί δήθεν «συνδρομής» του «Ισλαμικού Κράτους» εκ μέρους της Ρωσίας, η οποία αποσκοπεί στο να δυσφημίσει την πολιτική της Ρωσίας στο Αφγανιστάν.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, ο στόχος μιας παρόμοιας εκστρατείας παραπληροφόρησης είναι προφανής: κατ’ αυτόν τον τρόπο η Ουάσιγκτον προσπαθεί να αποσπάσει την προσοχή της διεθνούς κοινής γνώμης από τις αποτυχίες της δικής της εκστρατείας στο Αφγανιστάν.

Παράλληλα, εφιστά την προσοχή στο γεγονός ότι επανειλημμένα έχει επισημανθεί η «απροκάλυπτη αδράνεια» που επέδειξε η αμερικανική πλευρά και η νατοϊκή διοίκηση, στο ζήτημα των πτήσεων μη επανδρωμένων ελικοπτέρων που εντοπίσθηκαν στο Αφγανιστάν, τα οποία μεταφέρουν εξοπλισμό και εφόδια στους τρομοκράτες του «Ισλαμικού Κράτους».

ΑΠΕ-ΜΠΕ, TASS
16/01/2019 19:52

Αποχωρούν οι ΗΠΑ από την Συνθήκη για τα πυρηνικά: Καμία πρόοδος στις συνομιλίες με την Ρωσία

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal