Δόθηκαν λύσεις σε κομβικά θέματα του Αθλητισμού, σημειώνει ο Βασιλειάδης




Την ευκαιρία να συζητήσει με τους πολίτες του Αγίου Δημητρίου είχε ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η τοπική οργάνωση του ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με τη νομαρχιακή επιτροπή νότιας Αθήνας, με τίτλο «Ο ελληνικός αθλητισμός, πραγματικότητα – προοπτικές». Ο υφυπουργός αναφέρθηκε στην ομιλία του στα ζητήματα του ελληνικού αθλητισμού και τα πεπραγμένα της κυβέρνησής, τα οποία, όπως σημείωσε, «έδωσαν λύσεις σε κομβικά θέματα και δημιούργησαν προοπτική για την επόμενη μέρα».

Ο Γιώργος Βασιλειάδης, κάνοντας μια αναδρομή στο παρελθόν, κατέγραψε τα προβλήματα που προκάλεσε η βίαιη περικοπή των κονδυλίων που προορίζονταν για τον αθλητισμό. Μάλιστα τόνισε ότι παρά τα στενά δημοσιονομικά πλαίσια που προέκυψαν από την εφαρμογή των μνημονίων την περίοδο της κρίσης, η κυβέρνηση κατάφερε να δώσει λύσεις σε πολλά κομβικά ζητήματα. Παράλληλα αναφέρθηκε στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και τα εκατοντάδες έργα που ολοκληρώθηκαν ή βρίσκονται σε εξέλιξη σε ολόκληρη την επικράτεια, σημειώνοντας ότι την τελευταία τετραετία το ΠΔΕ εφαρμόστηκε με εντελώς διαφορετική φιλοσοφία και όσες παρεμβάσεις έγιναν, βασίστηκαν σε πραγματικές ανάγκες (όπως αυτές προέκυψαν μετά και την εφαρμογή του νόμου για την αδειοδότηση των αθλητικών εγκαταστάσεων), βελτιώνοντας την καθημερινότητα των πολιτών.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το πρόγραμμα «ΦιλόΔημος» που τρέχει σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, ο υφυπουργός αθλητισμού τόνισε ότι αυτό έρχεται να συμπληρώσει το ΠΔΕ με έναν πολύ μεγαλύτερο προϋπολογισμό, ο οποίος αναμένεται να εξαντληθεί μέχρι το τέλος Μαρτίου, όταν και λήγει η σχετική προθεσμία, καθώς η απορρόφηση του θα ξεπεράσει στην πρώτη φάση του το 60%.

Επιπλέον στάθηκε στη σημαντική πρωτοβουλία της κυβέρνησης να δοθούν υποτροφίες σε 75 νεαρούς αθλητές έως 22 ετών που δεν έχουν συνεργασία με χορηγούς, στην θεσμοθέτηση ενισχυτικής διδασκαλίας για τους αθλητές-μαθητές, την επέκταση του μεταφορικού ισοδύναμου για τους αθλητές ατομικών αθλημάτων της νησιωτικής Ελλάδας, στη θεσμοθέτηση του μαθήματος κολύμβησης στα παιδιά της γ’ δημοτικού της χώρας, στη θέσπιση της κάρτας υγείας αθλητή, καθώς και στο γεγονός πως τα τελευταία 3 χρόνια πραγματοποιήθηκε 30% μεσοσταθμική αύξηση στις επιχορηγήσεις των ομοσπονδιών.

Τέλος, ο Γιώργος Βασιλειάδης ανέλυσε τον αθλητικό νομοσχέδιο που αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση το αμέσως επόμενο διάστημα, απαντώντας παράλληλα σε σχετικές ερωτήσεις που του τέθηκαν.

Τι είχες Giannis, τι είχα πάντα: Όγδοος τίτλος κορυφαίος παίκτης της εβδομάδας στο ΝΒΑ

28/01/2019 23:59
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: