Δέσμευση Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου για άριστες σχέσεις με το Οικουμενικό Πατριαρχείο




Η Εκκλησία Κύπρου θεωρεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο «μητέρα-Εκκλησία», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος και τόνισε ότι «διατηρεί άριστες σχέσεις με το Φανάρι, τις οποίες και θα διατηρήσει όσες δυσκολίες και αν παρεμβάλλουν μερικοί».

  • Ο Αρχιεπίσκοπος συλλειτούργησε σήμερα στην Ιερά Μονή Αγίου Νεοφύτου, στην Πάφο, με τον μητροπολίτη Προύσης και ηγούμενο της Ι. Μ. της Χάλκης, Ελπιδοφόρο, και εξέφρασε ιδιαίτερη χαρά για το γεγονός. Μαζί τους συλλειτούργησαν ο μητροπολίτης Πάφου, Γεώργιος, ο επίσκοπος, Χύτρων, και ηγούμενος της μονής Αγίου Νεοφύτου, Λεόντιος, και ο επίσκοπος Αρσινόης, Νεκτάριος.

Μετά την Θεία Λειτουργία στο αρχονταρίκι της μονής, ο μητροπολίτης Προύσης, Ελπιδοφόρος, πρόσφερε στον Αρχιεπίσκοπο ως δώρο, το βιβλίο του που κυκλοφόρησε πρόσφατα για την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην Ουκρανία, το 2008.

  • Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος, κληθείς να σχολιάσει δήλωση του προκαθημένου της Ουκρανίας, Επιφανίου, με την οποία εξέφρασε τη διακαή επιθυμία του το συντομότερο να συλλειτουργήσει μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου, απάντησε ότι αυτό είναι φυσιολογικό. Ανέφερε πως ο κ. Επιφάνιος έχει επισκεφτεί την Κύπρο, «γνωρίζει το νησί και μιλάει ωραία ελληνικά». Επίσης, ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος σημείωσε πως θα έρθει η ώρα που θα επισκεφθεί ο κ. Επιφάνειος την Κύπρο και θα συλλειτουργήσουν.

Ο μητροπολίτης Προύσης, Ελπιδοφόρος, αναφέρθηκε στους στενότατους δεσμούς, «ιστορικούς αλλά και εκκλησιαστικούς και πνευματικούς, που έχει η Εκκλησία της Κύπρου με το Οικουμενικό Πατριαρχείο».

Ο κ. Ελπιδοφόρος εξέφρασε ευγνώμονες ευχαριστίες προς την Εκκλησία της Κύπρου και χαρακτήρισε τον Αρχιεπίσκοπο «ευεργέτη» της μονής και της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, διότι «με μια σημαντική δωρεά δόθηκε η δυνατότητα να γίνουν επισκευές στο κτιριακό τους συγκρότημα».

Αύριο στις 7:00 το βράδυ, ο Μητροπολίτης Προύσης θα μιλήσει στην Λεμεσό σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Λευκωσίας με θέμα: «Εκκλησία και διπλωματία».

ΚΥΠΕ
24/01/2019 20:20

Ο Moody’s αναβάθμισε την Τράπεζα Κύπρου και την Ελληνική Τράπεζα, με θετικές προοπτικές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: