«Δεν είναι στόχος» της έρευνας του Μιούλερ ο Τραμπ, του είπε ο υφυπουργός Δικαιοσύνης…




Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξής του που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη ότι ο υφυπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ έχει διαβεβαιώσει την ομάδα των δικηγόρων του πως ο ίδιος προσωπικά δεν είναι «στόχος» της έρευνας του ομοσπονδιακού ειδικού εισαγγελέα Ρόμπερτ Μιούλερ για τη φερόμενη ανάμιξη της Ρωσίας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του 2016.

Ο Τραμπ είπε επίσης κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που παραχώρησε στην εφημερίδα The New York Times ότι ουδέποτε συζήτησε με τον Ρότζερ Στόουν, επί σειρά ετών προσωπικό «φίλο» του και πολιτικό του σύμβουλο, για τον ιστότοπο WikiLeaks και τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου του Δημοκρατικού Κόμματος που είχαν υποκλαπεί και δημοσιοποιήθηκαν εν μέσω της προεκλογικής εκστρατείας, ούτε έδωσε οδηγία σε οποιονδήποτε άλλον να μιλήσει μαζί του για το θέμα αυτό.

«Είπε στους δικηγόρους ότι (…) δεν είμαι στόχος», υπογράμμισε ο Τραμπ αναφερόμενος στην ενημέρωση του Ρόζενσταϊν στην ομάδα των δικηγόρων του για την έρευνα Μιούλερ, ανέφεραν οι Τάιμς.

Ο Στόουν δήλωσε την Τρίτη αθώος της κατηγορίας ότι προσπάθησε να παρακωλύσει την έρευνα του Κογκρέσου σχετικά με τις κατηγορίες περί ρωσικής ανάμιξης στην εκστρατεία ενόψει των εκλογών του 2016.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, που έγινε γνωστό μετά τη σύλληψη του Στόουν πριν από μία εβδομάδα, ένα ανώτερο στέλεχος της εκστρατείας του μεγιστάνα «έλαβε εντολή να έλθει σε επαφή με τον Στόουν για να ενημερωθεί για τυχόν νέες αποκαλύψεις και άλλες πληροφορίες που θα μπορούσαν να πλήξουν» την εκστρατεία της Δημοκρατικής αντιπάλου του Τραμπ, της Χίλαρι Κλίντον, εάν δημοσιοποιούνταν από τον WikiLeaks.

Οι Τάιμς συμπληρώνουν πως όταν έθεσαν στον 45ο πρόεδρο το ερώτημα εάν συζήτησε με τον Στόουν για τον WikiLeaks και τα υποκλαπέντα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, απάντησε «όχι, δεν το έκανα. Ποτέ».

Ερωτηθείς αν έδωσε οδηγία σε κάποιον να έλθει σε επαφή με τον Στόουν για να συζητήσουν σχετικά με τον WikiLeaks, ο αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε: «ποτέ».

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Ουάσινγκτον, United States

“Απογοήτευση” Τραμπ από Άγκυρα: Στο στόχαστρο οι συναλλαγές Τουρκίας και Βενεζουέλας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: