Δεν δίνω ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, είπε ο Καμμένος: Διαγράφεται όποιος ανταλλάξει ψήφο με θέση




“Τη δεδομένη στιγμή τίθεται θέμα εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση αλλά υποκρύπτεται θέμα εμπιστοσύνης στην συμφωνία Πρεσπών, λέμε όχι”.

Με αυτά τα λόγια ο Πάνος Καμμένος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση.

Τόνισε οτι το κόμμα δεν περνάει στην αντιπολίτευση, θα ψηφίζει νομοσχέδια της Κυβέρνησης, οι ΑΝΕΛ διαφωνούν μόνο με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Εμείς δεν καταψηφίζουμε την κυβέρνηση, αλλά την κυβέρνηση που φέρνει τη συμφωνία των Πρεσπών. Αν δεν είχε υπήρχε το θέμα της συμφωνίας η κυβέρνηση θα ήταν στην καρδιά μας μέχρι τέλους», είπε χαρακτηριστικά.

Είπε επίσης οτι  είναι γνωστές οι θέσεις του καθενός, πλην δύο υπουργών που είναι στη Κίνα. “Δεν θα περιμένουμε να μάθουμε τα νέα απο την Κίνα, θα προχωρήσουμε με εντιμότητα, αν κάποιοι ανταλλάξουν τη θέση τους με την ψήφο τους θα διαγραφούν από τους ΑΝΕΛ”.

«Καμία λύση με τη χρήση του όρου Μακεδονία ήταν η απόφαση στο πρώτο και το τρίτο συνέδριο», είπε ο κ. Καμμένος και διευκρίνισε ότι «Γι’ αυτό ακριβώς και μόνον τον λόγο σήμερα ανακοίνωσα στον πρωθυπουργό ότι οι ΑΝΕΛ αποχωρούμε από την κυβέρνηση». Μια κυβέρνηση την οποία όπως ανέφερε «πονάμε, που τη χτίσαμε μαζί με το ΣΥΡΙΖΑ, που την είδαμε να συγκρούεται με τη διαπλοκή και τη διαφθορά, που έβγαλε τη χώρα από τα Μνημόνια». «Αλλά», τόνισε, «αν δώσουμε την εμπιστοσύνη μας είναι σαν να δίνουμε την εμπιστοσύνη μας στη Συμφωνία των Πρεσπών».

Επίσης, ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι η πρόταση για ψήφο εμπιστοσύνης γίνεται από υπερευαισθησία του πρωθυπουργού.

Παράλληλα κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να κάνει δημοψήφισμα για τη Συμφωνία βάζοντας ακόμα μια κάλπη δίπλα στις κάλπες των ευρωεκλογών.

Ο πρώην κυβερνητικός εταίρος άρχισε τη συνέντευξη τύπου με αναδρομή από το 2012 οπότε ιδρύθηκε το κόμμα του.

Επιτέθηκε στη ΝΔ για τη στάση της στο θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, αναφέροντας εμμέσως πλην σαφώς ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχει ξεκάθαρη θέση.

Είπε επίσης οτι αν ο κ. Μητσοτάκης καταθέσει πρόταση μομφής, αφού βγει και πει ότι δεν θέτει κανένα ζήτημα του όρου Μακεδονία, ότι ποτέ του δεν θα διαπραγματευτεί τον όρο Μακεδονία κι ότι ακόμα και αν έχει ψηφιστεί η Συμφωνία, θα την καταργήσει δια νόμου, του υπογράφω την πρόταση μομφής.

Αναφερόμενος σε δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για διάλυση του κόμματος ο κ. Καμμένος σημείωσε: «Οι ΑΝΕΛ είναι σαν τη Λερναία Υδρα κάθε φορά που μας λένε ότι διαλυόμαστε πολλαπλασιαζόμαστε. Θα ακολουθήσουμε τη λαϊκή εντολή και αν ο λαός δεν επιθυμεί δεν θα είμαστε στη Βουλή».

Δε θα δειλιάσω, θα ζητήσω ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, δήλωσε ο πρωθυπουργός

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: