Δεν δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ο Καμμένος: Κάλεσε τον Τσίπρα να πάει σε δημοψήφισμα




Δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης ο Πάνος Καμμένος, όπως είπε στην ομιλία του στη Βουλή, πριν από λίγο. Ο επικεφαλής των ΑΝΕΛ επικαλέστηκε τις δύο φορές στις οποίες εισέπραξε την διαβεβαίωση του πρωθυπουργού ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα έρθει στην Βουλή μετά τον Μάρτιο, κάτι το οποίο -όπως είπε- δεν τηρήθηκε.

Ακολούθησε η ανάγνωση εγγράφου, το οποίο προκάλεσε έντονο φραστικό επεισόδιο μεταξύ του προέδρου των ΑΝΕΛ του τομεάρχη Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργου Κουμουτσάκου και της βουλευτή της ΝΔ Σοφίας Βούλτεψη, στην οποία παρενέβη πυροσβεστικά ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης.

“Αυτή την κοινοβουλευτική ομάδα έχω, αυτοί με ακολούθησαν αυτοί με εγκατέλειψαν για υπουργικό θώκο” είπε ο Πάνος Καμμένος κατονομάζοντας τον Τέρενς Κουίκ και την Έλενα Κουντουρά και κάλεσε για την αποπομπή τους από την κυβέρνηση.

Ακολούθησε νέο φραστικό επεισόδιο για το οποίο ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ απείλησε να αποχωρήσει από την Βουλή.

“Πιστεύω ότι η αυτή η ψήφος εμπιστοσύνης” συνέχισε ο Πάνος Καμμένος, “είναι άμεσα συνδεδεμένη με την Συμφωνία των Πρεσπών, για την οποία έχει γίνει σωρεία συνταγματικών εκτροπών όπως η αγνόηση του δημοψηφίσματος στα Σκόπια και της βούλησης των πολιτών εκεί”.

“Η Συμφωνία που έρχεται” είπε, “δεν έχει καμία σχέση με την Συμφωνία που υπέγραψε ο Νίκος Κοτζιάς” είπε ο Πάνος Καμμένος και κάλεσε την κυβέρνηση να μην αλλάξει την σύνθεση των επιτροπών με βάση τα νέα κοινοβουλευτικά δεδομένα κατόπιν των διαγραφών.

“Είμαστε υποχρεωμένοι να καταψηφίσουμε την κυβέρνηση που εμείς δημιουργήσαμε και στηρίξαμε” είπε και κάλεσε τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε δημοψήφισμα για το “προσύμφωνο” όπως είπε, “των Πρεσπών”.

Μαλλιά κουβάρια με την Βούλτεψη

Με το πέρας της ομιλίας Καμμένου ζήτησε τον λόγο η βουλευτής της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη η οποία στάθηκε σε μία αναφορά της ομιλίας του προέδρου των ΑΝΕΛ για “βόλτα με κότερο” και “φωτογραφίες που η κ.Βούλτεψη δεν έφερε στην Βουλή”.

Η βουλευτής της ΝΔ έκανε λόγο για σεξιστικές και απαράδεκτες αναφορές: “Δεν ξέρω τι κάνει με το κέρατο ο κ.Καμμένος” είπε “αλλά ο κ. Καμμένος επανέλαβε κάτι για κότερα. Δεν ξέρω τι κάνει με τα κέρατά του ο κ. Καμμένος. Εγώ, όμως, δεν πρόκειται να ανεχθώ υπονοούμενα περί ηθικής και σεξιστικά υπονοούμενα», ανέφερε η κ.Βούλτεψη.Του είχα ζητήσει να φέρει φωτογραφίες. Δεν έφερε καμία φωτογραφία και σήμερα επανήλθε για τα κότερα.Τι να περιμένει κανείς από έναν άνθρωπο που έβγαλε τη στολή παραλλαγής και έβαλε τον ντουλαμά του Παύλου Μελά;» κατέληξε η βουλευτής της ΝΔ.

Ο Πάνος Καμμένος πήρε ξανά τον λόγο και ρίχνοντας λάδι στη φωτιά είπε: “Εγώ εννοούσα ότι είχα πάει βόλτα την κα. Βούλτεψη, αλλά δεν θα την ξαναπάω” είπε, “δεν θα την ξαναπάω βόλτα”.

Παρακολουθήστε ζωντανά την συνεδρίαση της Βουλής για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση (live)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: