Χιτσκοκικό φινάλε, με σκόρ 2-2, είχε η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη




Η αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Ξάνθη για την 16η αγωνιστική της Super League είχε απρόσμενο φινάλε. Το τελικό 2-2 χαροποίησε τους «ακρίτες», οι οποίοι ισοφάρισαν με πέναλτι στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ στο 19′ με τον Κάστρο, αλλά με μεγάλη εμφάνιση στην επανάληψη οι «πράσινοι» έκαναν την ανατροπή. Ο Μπουζούκης ισοφάρισε στο 48′ και ο Κολοβέτσιος στο 68′ έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Ο Κάτσε στο 75′ είχε δοκάρι και έχασε την ευκαιρία να «καθαρίσει» το παιχνίδι. Η Ξάνθη δεν τα παράτησε, συνέχισε να πιέζει και στο τελευταίο λεπτό ο Κάστρο κέρδισε πέναλτι και το εκτέλεσε εύστοχα διαμορφώνοντας το τελικό 2-2.

Στο πρώτο ημίχρονο η Ξάνθη αιφνιδίασε τον Παναθηναϊκό. Οι «ακρίτες» ήταν αυτοί που είχαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, απειλούσαν και έδειχναν πιο κινητικοί. Στο 19′, μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ. Ο Καντά έκανε το σουτ, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Κάστρο, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα κάνοντας το 0-1.

Το γκολ αυτό δεν «ξύπνησε» τους γηπεδούχους, που συνέχισαν να έχουν πρόβλημα στην ανάπτυξη του παιχνιδιού. Στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός ευτύχησε να ισοφαρίσει στην πρώτη φάση που δημιούργησε και το γκολ του έδωσε άλλον αέρα. Στο 48′ ο Μπουζούκης με δυνατό σουτ νίκησε τον Ζίβκοβιτς στην κλειστή του γωνία κι έκανε το 1-1.

Ο επιθετικός μονόλογος των «πρασίνων» συνεχίστηκε και στο 62′ έχασαν μια μοναδική ευκαιρία. Ο Δώνης αρχικά δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ζίβκοβιτς, στη συνέχεια ο Ινσούα έκανε το σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας της Ξάνθης σε μία πολύ δύσκολη απόκρουση έδιωξε σωτήρια.

Εξι λεπτά αργότερα ήταν η σειρά του Κολοβέτσιου να χριστεί σκόρερ και να συνδυάσει με γκολ, το πρώτο του για φέτος, την ανανέωση του συμβολαίου του. Ο Δώνης έκανε το σουτ, ο Σιλά έδιωξε πάνω στην γραμμή, το ριμπάουντ πήρε ο Κολοβέτσιος και με κεφαλιά έκανε το 2-1.

Στο 75′ ο Κάτσε επιχείρησε ένα τρομερό σουτ αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα σταμάτησε στη συμβολή των δοκών.

Δεκαπέντε δευτερόλεπτα πριν την συμπλήρωση των καθυστερήσεων η Ξάνθη κέρδισε πέναλτι, όταν ο Μαυρομάτης ανέτρεψε τον Κάστρο και ο διαιτητής ορθά έδειξε το σημείο του πέναλτι. Ο ίδιος ανέλαβε την εκτέλεση, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και χάρισε στην ομάδα του ένα βαθμό.

Διαιτητής: Ευαγγέλου (Αθηνών)

Κάρτες: Ινσούα, Μακέντα, Διούδης – Μελιόπουλος, Ντουρίτσκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λίσγαρας

Παναθηναϊκός (Δώνης): Διούδης, Γιόχανσον, Κολοβέτσιος, Μαυρομάτης, Ινσούα, Κάτσε, Δώνης, Μουνιέ (60′ Βέργος), Χατζηγιοβάνης, Μπουζούκης (73′ Χατζηθεοδωρίδης), Μακέντα (89′ Κουλιμπαλί)

Ξάνθη (Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Κασάδο, Σιλά, Κοβάτσεβιτς, Μελιόπουλος (86′ Αλμέιδα), Μπρίτο (81′ Σαρπόνγκ), Καντά (70′ Μπαριέντος), Ντουρίτσκοβιτς, Κάστρο.

13/01/2019 21:06
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: