Αβέρωφ Νεοφύτου και Άντρο Κυπριανού, καταστρέφετε την Κύπρο και την στέλνετε στο ΕΛΑΜ!




Του ΝΙΚΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ* – Νέα Υόρκη

Τόσο επιπόλαια;

Να ανέχονται άτομο – “πολιτικό” να μιλά για την ένωση με την Ελλάδα και τον Γρίβα μόνο και μόνο για να “κτυπηθεί” το ΕΛΑΜ, δηλαδή για να μην πάνε οι ψήφοι στο ακροδεξιό, εθνικιστικό κόμμα;

Τόσο επιπόλαια;

H “πολιτική” μιας υποψήφιας για την Ευρωβουλή, να μπαίνει σφήνα για να κάνει το “dirty job”;

Τόσο επιπόλαια;

  • Tο ΑΚΕΛ να φωνάζει για το ΕΛΑΜ χωρίς να “σκέφτεται” πως του δίνει την ευκαιρία να μιλήσει, να απαντήσει, να δυναμώσει τον λόγο του και να ενισχύσει τη θέση του; Ζει δηλαδή με τις στρατηγικές του 1970 και του 1980; Και καλά οι πιο παλιοί, ούτε η νέα γενιά του ΑΚΕΛ αντιλαμβάνεται πως αν θέλει να “κτυπήσει” το ΕΛΑΜ θα πρέπει να αλλάξει τροπάριο στο Κυπριακό, θα πρέπει να συνειδητοποιήσει τι κάνει λάθος;

ΚΑΜΙΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ δεν επιτυγχάνεται με αυτόν τον τρόπο πλέον (2019!). Αυτό δεν το λέω εγώ, δεν το επιθυμώ εγώ αλλά οι έρευνες και οι μελέτες μέσα από την φωνή του μέσου πολίτη. Άλλωστε, είναι κάτι που θα φανεί στην κάλπη. Τα ποσοστά που κατέδειξε η πρόσφατη έρευνα της CYMAR Market Research δείχνουν το ΑΚΕΛ στο 18%. Αν η ηγεσία του ΑΚΕΛ πιστεύει πως με τέτοιες πεπαλαιωμένες στρατηγικές θα τα αυξήσει, τι να πω!

ΣΚΙΤΣΟ ΤΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΓΚΟΥΜΑ
  • Για να κτυπηθεί το ΕΛΑΜ, το οποίο (ειδικά ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ) άφησαν να “δρακιάσει”, πρέπει να καταλάβουν που είναι το πρόβλημα. Και δυστυχώς, “πέρα βρέχει στην Καραμανιά χιονίζει”. Ναι, η “κίνηση” της κυρίας Σταύρου (με “εντολή” Αβέρωφ;) θα έχει αποτέλεσμα και σίγουρα θα ελκύσει ψήφους από το ΕΛΑΜ προς όφελος του ΔΗΣΥ. Παράλληλα όμως, οι κινήσεις ΑΚΕΛ, με φωνασκίες και ομιλίες “αλά 70s”, θα ισορροπήσει την προαναφερθείσα απώλεια του ΕΛΑΜ. Αποτέλεσμα, “πού ήσουν, πούποτε”, όπως λέμε και στην Κύπρο. Το ΕΛΑΜ έχει μεγάλη πιθανοτητα να επιβεβαιώσει την έρευνα CYMAR (11%).

Η κυρία Σταύρου γίνεται ο σάκος του μποξ για να επανέλθει ο “χαμένος” / απογοητευμένος ψηφοφόρος του ΔΗΣΥ στο μαντρί του ΔΗΣΥ, καταστρέφοντας την ίδια στιγμή την ψυχή των συμπατριωτών μας και οδηγώντας τους σε άνοιγμα πληγών, φανατισμό και περαιτέρω αποπροσανατολισμό. Και το ΑΚΕΛ, αντί να κρίνει τον ίδιο τον εαυτό του, δίνει “σάρκα” στον εχθρό και τον αρρωστημένο εθνικισμό, συμβάλλοντας παράλληλα στην ενδυνάμωση του. Και όπως κι αν πιάσεις την εξίσωση, χαμένος είναι ο κόσμος.

  • Αβέρωφ Νεοφύτου και Άντρο Κυπριανού, είναι Κύπριοι αυτοί που σας δίνουν τέτοιες συμβουλές; Όσο για την αδυναμία του κέντρου να συσπειρωθεί και να ενωθεί, είναι ένας άλλος σημαντικός παράγοντας που στέλνει τους επαναστάτες ψηφοφόρους (που δεν είναι απαραίτητα εθνικιστές ή ακροδεξιά στοιχεία) στην αγκαλιά του ΕΛΑΜ.

Κρίμα! Με τέτοιες “στρατηγικές” καταστρέφεται το μέλλον των παιδιών μας και ενισχύεται το ΕΛΑΜ ακόμη πιο πολύ.

Νίκος Αντωνιάδης (D.B.A.)
Καθηγητής Μάρκετινγκ & Στρατηγικής
Συντάκτης ikypros.com και LA Voice
https://www.linkedin.com/in/nicolaosantoniades/

Η Κύπρος, το Άφριν και οι πέτρες της ντάμας: Ρωσία και ΗΠΑ δεν λένε στην Τουρκία να φύγει…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: