Αθήνα στον Μεβλούτ: Δεν έχετε επιχειρήματα… Δεν σας φοβάται κανείς, απαντά ο Καμμένος




Με την ίδια σκληρότητα απάντησε το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας στις πολεμοχαρείς δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου και στην επίθεση εναντίον του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου.

Πηγές του υπουργείου Εξωτερικών, απαντώντας στον επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας, υπογράμμισαν τα εξής:

“Τα μόνα τετελεσμένα στο Αιγαίο είναι όσα απορρέουν από τις επιταγές του διεθνούς δικαίου. Οι δε ad hominem προσβλητικοί χαρακτηρισμοί που αφορούν στον Υπουργό Άμυνας κ. Καμμένο, το μόνο που καταδεικνύουν είναι την ένδεια νομικών επιχειρημάτων της τουρκικής πλευράς, η οποία συνεχίζει να υπονομεύει την σταθερότητα και την ασφάλεια και να παραμένει στο περιθώριο του διεθνούς δικαίου. Η Ελλάδα θα συνεχίσει να προασπίζει τα κυριαρχικά της δικαιώματα και να επιδιώκει τη συνεργασία μέσω του διαλόγου. Δεν θα παρασυρθεί σε τέτοιου είδους αδιέξοδες ρητορικές εξάρσεις”.

Εξάλλου, ο Έλληνας υπουργός Άμυνας, με ανάρτηση στο Twitter, αναφέρει:

“Κύριε Τσαβούσογλου σας ευχαριστώ για τις πρωτοχρονιάτικες απειλητικές σας δηλώσεις. Είναι το δώρο ότι κάνω καλά τη δουλειά μου. Θα συνεχίσει η Ελλάδα το έργο αυτό επιδιώκοντας την Ειρήνη, υπερασπιζόμενη την Κυριαρχία της και χτίζοντας ισχυρές συμμαχίες. Δεν σας φοβάται κανείς πια…”

Προσωπική επίθεση στον Καμμένο από τον Μεβλούτ: Χάνει τον έλεγχο με ακροατήριο στρατοχωροφύλακες

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: