Αρχίζει η μάχη στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης: Είπε το “ναι” ο Δανέλλης και τέθηκε εκτός Ποταμιού




Με ομιλία του Αλέξη Τσίπρα αρχίζει στις 12 το μεσημέρι, στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση.

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, οπότε και θα ξεκινήσει η ονομαστική ψηφοφορία.

Η πολιτική αντιπαράθεση αναμένεται να είναι έντονη, μετά και τα λεγόμενα τόσο του Κυριάκου Μητσοτάκη χθες στον ΑΝΤ1, που μίλησε για “σκηνοθετημένο διαζύγιο”, όσο και του Πάνου Καμμένου, ο οποίος, μέσω του Star, επιτέθηκε στα στελέχη του κόμματός του που δήλωσαν ότι θα στηρίξουν την Κυβέρνηση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξή του, αν και προέβλεψε ότι ο πρωθυπουργός θα καταφέρει να συγκεντρώσει τους 151 που θα του δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης, εντούτοις κάλεσε τους βουλευτές να αναλογιστούν την ψήφο τους. «Ψήφος εμπιστοσύνης σημαίνει ναι στην συμφωνία των Πρεσπών και ναι σε μία κυβέρνηση που κάνει ζημιά στην χώρα», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΝΔ. Σημείωσε δε, πως αν δεν περάσει από την Βουλή η Συμφωνία των Πρεσπών, τότε η διαπραγμάτευση ξεκινά από την αρχή, από μηδενική βάση.

 

“Ο κ. Τσίπρας θα πάρει την ψήφο εμπιστοσύνης” στη Βουλή, δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης (video)

Παράλληλα, ο Πάνος Καμμένος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση σε όσα στελέχη του δήλωσαν την στήριξή τους στην κυβέρνηση, λέγοντας οτι “οι βουλευτές που φεύγουν από εμένα για να υπουργοποιηθούν με πουλάνε, αποστατούν, με προδίδουν και μαζί με εμένα προδίδουν και την ψήφο του ελληνικού λαού, ο οποίος τους έδωσε εντολή να έλθουν στους ΑΝΕΛ που θέση τους ήταν κανένα σύνθετο όνομα με τον όρο “Μακεδονία”.
Τόνισε επίσης πως υπογράφει πρόταση μομφής που θα καταθέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αν ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμευτεί οτι δεν θα διαπραγματευτεί καμία συμφωνία με τον όρο “Μακεδονία”.

Τους έκανα βουλευτές και υπουργούς και με πούλησαν, δηλώνει ο Πάνος Καμμένος

Η κυβέρνηση φαίνεται πως εξασφάλισε τους 151 βουλευτές που χρειάζεται για την ψήφο εμπιστοσύνης μετά και το “ναι” που είπε αργά χθες το βράδυ ο Σπύρος Δανέλλης στον Σταύρο Θεοδωράκη.
Ο επικεφαλής του Ποταμιού είχε δώσει διορία μέχρι χθες το βράδυ στον βουλευτή του κόμματος να του απαντήσει σχετικά με τις προθέσεις του. Ο κ. Δανέλλης, ο οποίος τις προηγούμενες ημέρες είχε πει οτι όποιος στηρίζει τη λύση του Μακεδονικού πρέπει να δώσει και ψήφο εμπιστοσύνης, ανακοίνωσε στον κ. Θεοδωράκη οτι θα δώσει την ψήφο του στην κυβέρνηση, κάτι που τον έθεσε εκτός κόμματος όπως είπε το πρωί ο εκπρόσωπος τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας.

Εκτός Ποταμιού ο Δανέλλης, μετά την απόφασή του να στηρίξει το έργο της κυβέρνησης

Με ενδιαφέρον αναμένονται και όσα θα πει σήμερα ο Πάνος Καμμένος κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης- παραλαβής στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.
Ο πρώην υπουργός θα παραδώσει το υπουργείο στον πρώην αρχηγό ΓΕΕΘΑ ναύαρχο Ευάγγελο Αποστολάκη, ο οποίος ορκίστηκε χθες ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας και παρουσία του πρωθυπουργού.

 

Οι “Φράνκενστάιν” της ελληνικής πολιτικής: Δεν λογαριάζουν τίποτα για την καρέκλα…

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: