Απόρριψη της συμφωνίας για το Brexit σημαίνει “αχαρτογράφητο έδαφος” για την Βρετανία




Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, δήλωσε σήμερα πως η χώρα θα βρεθεί σε αχαρτογράφητο έδαφος, εάν η δική της πρόταση της συμφωνίας για το Brexit απορριφθεί από το Κοινοβούλιο αυτόν τον μήνα, διαψεύδοντας ταυτόχρονα τα δημοσιεύματα ότι θα επιδιώξει μία αναβολή της ψηφοφορίας για δεύτερη φορά.

«Εάν η συμφωνία δεν εγκριθεί κατά τη δεύτερη ψηφοφορία που έρχεται, τότε πραγματικά θα βρεθούμε σε αχαρτογράφητα εδάφη. Δεν πιστεύω πως υπάρχει κάποιος που μπορεί να πει το τι μπορεί να συμβεί επί τη βάσει των αντιδράσεων που θα δούμε στο Κοινοβούλιο», τόνισε η Μέι, μιλώντας στο BBC.

Στο μεταξύ, στελέχη της κυβέρνησής της εκφράζουν την αισιοδοξία τους για την έκβαση της συμφωνίας, όπως ο Βρετανός υπουργός Υγείας, Μάθιου Χάνκοκ, ο οποίος δήλωσε σήμερα πως ευελπιστεί ότι οι πιθανότητες για να επικυρωθεί από το Κοινοβούλιο η κυβερνητική πρόταση για τη συμφωνία του Brexit έχουν αυξηθεί κατά τη διάρκεια των διακοπών των Χριστουγέννων.

«Βεβαίως και πιστεύω ότι οι πιθανότητες για να περάσει η συμφωνία έχουν βελτιωθεί. Πιστεύω πως οι βουλευτές επέστρεψαν στις εκλογικές τους περιφέρειες, όπως κι εγώ, και μίλησαν με τους απλούς ανθρώπους και μετά θα βρήκαν μία συντριπτική αίσθηση του “παρακαλώ, μπορούμε να τελειώνουμε με αυτό;”», δήλωσε ο Χάνκοκ στο δίκτυο Sky News.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ και το Reuters

Νέα αναβολή της ψηφοφορίας για την επικύρωση του Brexit εξετάζει η Τερέζα Μέι

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: