Αποκάλυψη Τσίπρα: Έφθασε η ρηματική διακοίνωση, νοτιοσλαβική η γλώσσα μας, λέει η ΠΓΔΜ




“Φαίνεται ότι ζηλεύετε τις απόψεις και τις πρακτικές της ακροδεξιάς” είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη, μιλώντας ευθέως για πρακτικές κατατρομοκράτησης βουλευτών και για απουσία οποιασδήποτε καταδίκης των απειλών εναντίον βουλευτών που επέλεξαν να ψηφίσουν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Ο κ. Μητσοτάκης έχει επιλέξει τη στρατηγική της έντασης»,είπε ο πρωθυπουργός: “Η ΝΔ έχει κάνει την μετατόπιση από τον μεσαίο χώρο προς την ακραία δεξιά, φαίνεται ότι ζηλεύετε και τις πρακτικές της ακροδεξιάς όχι μόνο τις θέσεις της και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για τον τόπο ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης”.

«Το επιχείρημα σας είναι ότι η αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από την κυβέρνηση και η λήξη της κυβερνητικής μας συνεργασίας είναι λέει σκηνοθετημένη», είπε ο πρωθυπουργός, για να του θέσει το ερώτημα γιατί αφού έγινε «συναλλαγή» τότε έπρεπε να θέσει σε διακινδύνευση τη δυνατότητα να κυβερνά, ζητώντας ψήφο εμπιστοσύνης;

Επιδόθηκε η ρηματική διακοίνωση και προσδιορίζει την γλώσσα στις νοτιοσλαβικές

“Σας διαβεβαιώνω ότι θα σας δώσω όσο χρόνο θέλετε, είπε ο πρωθυπουργός στον κ.Μητσοτάκη ενημερώνοντας ότι επιδόθηκε από την γείτονα χώρα η ρηματική διακοίνωση για την κύρωση της Συμφωνίας: Ελάτε όπου θέλετε και όποτε θέλετε κ.Μητσοτάκη, να πείτε τις απόψεις σας, ελάτε στη δημόσια τηλεόραση, ελάτε στον ΣΚΑΪ να σπάσουμε και το εμπάργκο (γέλια) ελάτε στους δημοσιογράφους που σας δίνουν το σκονάκι και το διαβάζετε, ελάτε σε αυτούς που σας γράφουν τους λόγους, να εξηγήσετε με επιχειρήματα τη θέση σας, όχι με συνθήματα, επιχείρήματα κι όχι συνθήματα κ.Μητσοτάκη” είπε ο πρωθυπουργός.

Και εξήγησε ότι στην ρηματική διακοίνωση που επιδόθηκε διευκρινίζεται ότι η γλώσσα της ΠΓΔΜ “ανήκει στις νοτιοσλαβικές γλώσσες και δεν έχει καμμία σχέση με την δική μας ιστορία”.

Αδυνατείτε να προσαρμοστείτε στην πραγματικότητα

Αυτό που έχετε πάθει είναι ότι αδυνατείτε να προσαρμοστείτε στην πραγματικότητα . Το ίδιο κάνατε όταν βγήκαμε από τα μνημόνια, εσείς λέγατε ότι είμαστε στο τέταρτο ενώ όλη η Ευρώπη το αναγνωρίζει. Τώρα υπάρχει ρήξη, αποχώρησαν οι ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση κι εσείς συνεχίζετε να λέτε το αφήγημα σας περί σκηνοθεσίας. Αυτό το περί σικέ διαζυγίου και συναλλαγής είναι ό,τι πιο αστείο μπορεί να πει κανείς βλέποντας με ποιο σχέδιο πορευόμαστε για το αύριο του τόπου.

Ζητήσατε ψήφο εμπιστοσύνης, τώρα γιατί η νευρικότητα;

«Από την πλευρά της αντιπολίτευσης βλέπω νευρικότητα, σύγχυση, αμηχανία. Πριν από μια εβδομάδα η αντιπολίτευση ζητούσε από εμένα επιτακτικά να ζητήσω – αν τολμάω, λέγατε- ψήφο εμπιστοσύνης. Και τώρα που τολμάω, πάλι πρόβλημα έχετε», είπε ο Αλ. Τσίπρας.

Κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι κάνει μαθήματα εκείνος «που δεν είχε το πολιτικό σθένος και την πολιτική τόλμη να προκαλέσει αυτός τη συζήτηση, που μας απειλούσε με την πρόταση δυσπιστίας όταν θα ερχόταν η συμφωνία των Πρεσπών, αλλά δεν τόλμησε να το κάνει».

Σχολίασε ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει «μια δυσκολία να προσαρμοστεί στις αλλαγές που συντελούνται, όταν υιοθετεί ένα αφήγημα, συνεχίζει με αυτό ανεξάρτητα αν αλλάζουν οι συνθήκες». Σχολίασε ότι μέχρι χθες του ζητούσε ψήφο εμπιστοσύνης και δεν τολμούσε να καταθέσει πρόταση μομφής και πως πλέον, ενώ τον έβγαλε από τη δύσκολη θέση, μάλλον χειροτέρεψε τα πράγματα για τον ίδιο.

Καθαρές λύσεις καθαρές κουβέντες

«Προκάλεσα αυτή τη συζήτηση και τη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης με πλήρη επίγνωση της ιστορικότητας των στιγμών αλλά κυρίως με πλήρη αίσθηση του καθήκοντος μου απέναντι στο κοινοβούλιο, τον ελληνικό λαό και τη δημοκρατία», είπε ο Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στη Βουλή, μετά από την οποία θα ακολουθήσει η ψηφοφορία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Εξήγησε ότι παρότι είχε τη δυνατότητα να μην το κάνει ή την επιλογή να κρυφτεί πίσω από την πρόκληση πρότασης μομφής από την αντιπολίτευση στην οποία ο κ. Μητσοτάκης δεν θα ανταποκρινόταν, καθώς «ήταν δεδομένο ότι δεν θα την κερδίζατε, δεν θα βρίσκατε 151 να στηρίξουν πρόταση δυσπιστίας», δεν το έκανε. Πήρα όμως το ρίσκο να ζητήσω καθαρές λύσεις, τόνισε. Κι αυτό διότι, όπως υπογράμμισε: «η κρισιμότητα των πολιτικών διλημμάτων που έχουμε μπροστά μας, επιτάσσουν καθαρές λύσεις και καθαρές κουβέντες».

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Δέχεστε να γίνετε στάση πολιτικών γυρολόγων, καλό δρόμο προσοχή στις στροφές

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: