Από την Κύπρο ξεκινά την εκστρατεία για την εκλογή του στην πρεδρία της Κομισιόν ο Βέμπερ

File Photo: Manfred Weber, the chairman of the European People’s Party (EPP) in the European Parliament and deputy leader of the Bavarian Christian Social Union (CSU) party, gestures on stage after the election of the top candidate of the party for the European elections 2019 during a party congress in Munich, Bavaria, Germany. EPA, LUKAS BARTH-TUTTAS
Από την Κύπρο θα ξεκινήσει την πανευρωπαϊκή του εκστρατεία για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ο Μάνφρεντ Βέμπερ. Ο υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) θα έρθει στην Κύπρο την ερχόμενη Πέμπτη.

Είναι η πρώτη φορά από την ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση που υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν, από την πλευρά του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που ξεκινά την πανευρωπαϊκή του εκστρατεία από την Κύπρο.

Στον ΔΗΣΥ, που είναι μέλος του ΕΛΚ, τονίζουν ότι η απόφαση Βέμπερ να ξεκινήσει την εκστρατεία από την Κύπρο «αποτελεί ανταπόδοση της χειρονομίας του προέδρου, Αβέρωφ Νεοφύτου, το κόμμα να είναι το πρώτο, πριν καν και τους ίδιους του Γερμανούς, που υποστήριξε την υποψηφιότητα του». Παράλληλα, υποστηρίζουν, η επίσκεψη αυτή «δείχνει και το εκτόπισμα του ΔΗΣΥ στο ΕΛΚ, παρά το μικρό μέγεθος της Κύπρου».

04/01/2019 14:49
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στις 30 Ιανουαρίου συνεδριάζει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για το Κυπριακό

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal