Από χθες το μεσημέρι ελεύθερος σε σπίτι συγγενή ο Μαυρίκος: Καταθέτει για την αρπαγή-μυστήριο




Πλήθος ερωτηματικά προσπαθεί να διαλευκάνει η αστυνομία γύρω από την αρπαγή του επιχειρηματία Νίκου Μαυρίκου. Κι αυτό γιατί όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο ίδιος αφέθηκε ελεύθερος το μεσημέρι της Πέμπτης και κατέφυγε σε σπίτι συγγενούς του, από όπου επικοινώνησε σήμερα με την αστυνομία.

Ο Νίκος Μαυρίκος φέρεται να υποστηρίζει ότι δεν θυμάται που αφέθηκε ελεύθερος και αν διαπραγματεύθηκε ο ίδιος χρηματικό ποσό με τους δράστες, στην περίπτωση που επρόκειτο για απαγωγή – ενδεχόμενο πάντως που προς το παρόν απομακρύνεται, καθώς οι έρευνα πλέον έχει πάρει διαφορετική τροπή.

Στο σπίτι του συγγενή του, πήγαν άμεσα δύο αξιωματικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας, οι οποίο παίρνουν κατάθεση από τον ίδιο και όσα άλλα πρόσωπα εμπλέκονται.

Το μόνο σίγουρο είναι πως με την οικογένεια δεν ήρθε κανείς σε τηλεφωνική επαφή για να ζητήσει χρήματα γεγονός που πιθανόν να αποδυναμώνει το σενάριο της απαγωγής για λύτρα.

Ήδη οι αρχές είχαν στραφεί στην έρευνα των επαγγελματικών δραστηριοτήτων του 51χρονου ο οποίος δραστηριοποιείτο στην προμήθεια αφορολόγητου αλκοόλ και καπνικών προϊόντων σε πλοία και πρεσβείες, με αρκετά μεγάλο κύκλο δραστηριοτήτων.

Ωστόσο είχε απασχολήσει δύο φορές στο παρελθόν τις αρχές για δύο ποινικές υποθέσεις.

Ο Μαυρίκος απήχθη στις 27 Δεκεμβρίου από τέσσερα άτομα, με μεγάλη σωματική διάπλαση, έξω από το σπίτι της φίλης του στην Ακτή Θεμιστοκλέους στον Πειραιά.

Οι δράστες που φορούσαν μαύρες μπλούζες και κουκούλες τον βαλαν μέσα σε ένα μαύρο αυτοκίνητο μάρκας Volkswagen με ιταλικές πινακίδες και εξαφανίστηκαν.

HELLAS JOURNAL

Προθεσμία για να απολογηθεί αύριο έλαβε ο 52χρονος παιδοκτόνος στην Κέρκυρα

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: