Απειλητικά μηνύματα σε Βουλευτές των ΑΝΕΛ: Παρέμβαση της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου




Την παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου προκάλεσαν δημοσιεύματα του ελληνικού Τύπου, σύμφωνα με τα οποία Βουλευτές των ΑΝΕΛ που προτίθενται να ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών γίνονται αποδέκτες απειλητικών μηνυμάτων στα κινητά τους τηλέφωνα.

Συγκεκριμένα, η κ. Δημητρίου έδωσε εισαγγελική παραγγελία στον προϊστάμενο τής Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βαγγέλη Ιωαννίδη για τη διενέργεια ποινικής προκαταρκτικής εξέτασης, προκειμένου να διακριβωθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων και της παρακίνησης σε τέλεση κακουργημάτων.

Σημειώνεται ότι για το ίδιο ζήτημα ανακοίνωση εξέδωσε νωρίτερα το Μέγαρο Μαξίμου, κατηγορώντας ευθέως τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη για απόπειρα «τρομοκράτησης» Βουλευτών.

Μαξίμου: Με πλήρη γνώση και καθοδήγηση Μητσοτάκη η επιχείρηση τρομοκράτησης βουλευτών

«Ο μηχανισμός της ΝΔ προφανώς με πλήρη γνώση και καθοδήγηση, του κ. Μητσοτάκη επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους βουλευτές», επισημαίνει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού αναφορικά με τις απειλές προς βουλευτές της πλειοψηφίας να μην ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Αναλυτικά, «η αποκάλυψη των μαζικών μηνυμάτων με αποστολέα τον γραμματέα Β4 ΝΟΔΕ της ΝΔ κ. Αβραμάκο, προς οπαδούς του κόμματος, με τους αριθμούς των προσωπικών κινητών τηλεφώνων βουλευτών, παρακινώντας σε άσκηση βίας και τρομοκρατίας εναντίον τους, σε σχέση με τη θέση και ψήφο τους στο Κοινοβούλιο στο κρίσιμο εθνικό θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, δεν αποτελεί μόνο παράνομη πράξη αλλά και ένα ακόμη βήμα στον αντιδημοκρατικό κατήφορο που έχει επιλέξει η ΝΔ.

Ο μηχανισμός της ΝΔ», προστίθεται στην ανακοίνωση, «προφανώς με πλήρη γνώση και καθοδήγηση, του κ. Μητσοτάκη επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους βουλευτές. Το ομολόγησε κυνικά και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, κ. Κυρανάκης, που χαρακτήρισε “υποχρέωση” τα τηλεφωνήματα αυτά.

Οι βουλευτές θα απαντήσουν υψώνοντας τη φωνή της συνείδησής τους για την προάσπιση του εθνικά ωφέλιμου», διαμηνύει το Μέγαρο Μαξίμου και συνεχίζει:

«Καμία απόπειρα βίας και τρομοκρατίας -από αυτές που είναι συνηθισμένοι άλλωστε ορισμένοι μηχανισμοί – δεν πρόκειται να κάμψει τη συνείδηση και το φρόνιμα τους.

Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης όμως οφείλουν να λογοδοτήσουν στον ελληνικό λαό για την αντιδημοκρατική πρακτική που επιλέγουν.

Άλλωστε είναι σε όλους φανερό ότι οι προσπάθειές τους καθόλου δεν έχουν να κάνουν με τις απόψεις τους για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά με την αγωνία τους να αποσταθεροποιήσουν τη κυβέρνηση, αδιαφορώντας για την αποσταθεροποίηση της ίδιας της χώρας και της πολιτικής ομαλότητας.

Για άλλη μια φορά θα διαψευστούν», καταλήγει η κυβερνητική ανακοίνωση.

Παρέμβαση Μητσοτάκη για να σταματήσουν «πρακτικές στελεχών της ΝΔ» που «μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως παρότρυνση σε βίαιες συμπεριφορές» ζητά η Νέα Ελληνική Ορμή

Την άμεση παρέμβαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να σταματήσουν οι πρακτικές στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως παρότρυνση σε βίαιες συμπεριφορές εναντίον δημοσίων προσώπων, ζητεί με ανακοίνωσή της η Νέα Ελληνική Ορμή (Ν.Ε.Ο.).

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της η Διοικούσα Επιτροπή του Ν.Ε.Ο. τονίζει:

«Με πραγματική θλίψη διαπιστώνουμε ότι τα τελευταία 24ωρα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέλεξε να διολισθήσει σε πρακτικές και τακτικές που κινούνται στα όρια του ποινικού αδικήματος, που παραπέμπουν σε άλλες εποχές και σε καμία περίπτωση δεν συνάδουν με τη Δημοκρατία.

Στελέχη, θεσμικά και μη, του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας εμφανίζονται να παροτρύνουν συμπολίτες μας σε πράξεις βίας εναντίον δημοσίων προσώπων. Πρακτικές που κανένα πολιτικό κόμμα του δημοκρατικού τόξου δεν έχει διανοηθεί ποτέ να υιοθετήσει.

Καλούμε ΑΜΕΣΑ τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταδικάσει οποιαδήποτε ενέργεια, λεκτική ή άλλου είδους, στελέχους της Νέας Δημοκρατίας, είτε πρόκειται για Τομεάρχη, είτε για αναπληρωτή Τομεάρχη, είτε ακόμη και εκπρόσωπο της Πειραιώς, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε συμπεριφορές και πρακτικές που μόνον με τα Δημοκρατικά ιδεώδη δεν συνάδουν.

Καλούμε ΑΜΕΣΑ τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, εάν πραγματικά σέβεται τα δημοκρατικά ιδεώδη, να αποπέμψει τα στελέχη αυτά, ανεξαρτήτως της θέσης που κατέχουν μέσα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αλλιώς διακινδυνεύει, εάν δεν το πράξει, την προσωπική του συνυπευθυνότητα για τις παραπάνω αντισυνταγματικές και προφανώς παράνομες συμπεριφορές και πράξεις».

Αχρείαστα τα πανηγύρια: Πως οι ΗΠΑ νίκησαν τον Πούτιν στα Βαλκάνια με όχημα τις Πρέσπες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: