Απάντηση στον Τραμπ από τον Μπαχτσελί για τους Κούρδους: Κάνε ό,τι θέλεις, έχουμε πίστη




“Εάν εσύ έχεις δολάρια ο τουρκικός λαός έχει πίστη, κάνε ό,τι θέλεις”, δήλωσε ο αρχηγός του Κόμματος Εθνικής Δράσης (MHP) Ντεβλέτ Μπαχτσελί απαντώντας στον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος με μήνυμά του στο τουίτερ ανέφερε ότι αν η Τουρκία χτυπήσει τους Κούρδους της Συρίας θα τους συντρίψει οικονομικά.

Σε ομιλία του ενώπιον της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί ανέφερε “αν είναι να κοπεί το σχοινί εκεί που φθάρηκε ας κοπεί”. “Ο Αμερικανός Πρόεδρος και πάλi εξέπληξε, και πάλι προκάλεσε ένταση.

Το μήνυμα του στο τουίτερ είναι πέραν από εχθρικό. Αν ο Πρόεδρος των ΗΠΑ βλέπει το ΡΚΚ/YPG ως Κούρδους τότε ή άσχετος είναι ή σφαγέας. Μόνο με το να λες ανθρώπους τους τρομοκράτες είναι προδοσία. Το να τους βλέπει αυτούς ο Τραμπ ως Κούρδους είναι θράσος. Λέει ο Τραμπ πως αν κάνουμε επέμβαση εναντίον των τρομοκρατών θα καταστρέψει την Τουρκία. Εάν εσύ έχεις δολάρια το τουρκικό έθνος έχει πίστη. Κάνε ό,τι θέλεις. Αυτός που λέει εντάξει στις απειλές σου ας είναι όπως εσύ. Με ποιο δικαίωμα λες θα καταστρέψεις την Τουρκία;”, ανέφερε ο Ντεβλέτ Μπαχτσελί.

Ο Τραμπ τηλεφώνησε στον Ερντογάν: Ζήτησε συνεργασία, οι ΗΠΑ προστατεύουν τους Κούρδους

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου
Τουρκία/Κωνσταντινούπολη
15/01/2019 13:45

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: