Αντιδράσεις Άγκυρας στις δηλώσεις Μπόλτον: Με τους Κούρδους μοιραζόμαστε το ίδιο ψωμί




Μεγάλες αντιδράσεις προκάλεσε στην Άγκυρα η δήλωση του Συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας , Τζον Μπόλτον, για την ασφάλεια των Κούρδων στη Συρία, ένα 24ωρο πριν φτάσει στην Άγκυρα για επαφές με την τουρκική κυβέρνηση.

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλούσι Ακάρ, σήμερα και ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν, χθες, απάντησαν στον Τζον Μπόλτον, ο οποίος είχε πει ότι “όρος για να αποσυρθούν οι ΗΠΑ από τη Συρία είναι να τεθεί υπό εγγύηση η ασφάλεια των Κούρδων μαχητών και να διασφαλιστεί η ήττα του ISIS”.

Ο κ. Ακάρ, απαντώντας στον Τζον Μπόλτον, ο οποίος αύριο θα βρίσκεται στην Άγκυρα, είπε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Anadolu, ότι ο αγώνας των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων “δεν είναι με τους Κούρδους αδελφούς μας που μοιραζόμαστε την ίδια περιοχή και το ίδιο ψωμί. Ο αγώνας μας με τους Κούρδους, Άραβες και Τουρκομάνους αδελφούς μας, για όλες τις εθνικές και θρησκευτικές ομάδες, είναι ενάντια στους τρομοκράτες του PKK/YPG και του ISIS”, ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός.

Ο Ιμπραχίμ Καλίν, σε γραπτή δήλωσή του χθες, είπε ότι “είναι παράλογος ο ισχυρισμός ότι η Τουρκία έχει στόχο της τους Κούρδους”, προσθέτοντας ότι στόχος της Τουρκίας είναι οι τρομοκρατικές οργανώσεις ISIS και ΡΚΚ/YPG.

ΚΥΠΕ
07/01/2019 16:16

Νέα ρήξη των ΗΠΑ με την Τουρκία: Ο Μπόλτον θέτει όρους στον Ερντογάν για τους Κούρδους

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: