Ένταση ανάμεσα σε άνδρες της αστυνομίας και διαδηλωτές μέλη της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) και της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), κατά τη διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν οι Ομοσπονδίες, την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019, με κυρίαρχο αίτημα «την άμεση απόσυρση του συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση», που η κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση στη Βουλή, στο πλαίσιο της 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης τους. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Αντιδημοκρατική η συμπεριφορά των ΜΑΤ κατά την διαδήλωση των εκπαιδευτικών, δηλώνει η Γεροβασίλη

«Πολιτικά επικίνδυνες» και «αντιδημοκρατικές» χαρακτήρισε η Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, τις ενέργειες των αστυνομικών των ΜΑΤ που «χτύπησαν στα τυφλά» κατα την σημερινή διαδήλωση των εκπαιδευτικών, στην διασταύρωση Βασ. Σοφίας και Ηρώδου του Αττικού, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν ένας βουλευτής του ΚΚΕ και μια συνδικαλίστρια εκπαιδευτικος του ΠΑΜΕ, ενώ την ίδια ωρα το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, διέταξε κατεπείγουσα Ενορκη Διοικητική Εξέταση, για να αποδοθούν ευθύνες.

«Τέτοιου είδους πρακτικές, όσων νοσταλγούν σκοτεινές εποχές δεν θα γίνουν ανεκτές», τόνισε σε μια σκληρή δήλωση της η κ. Γεροβασίλη, ενώ το ίδιο επισημαίνει σε ανακοίνωση του το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, η υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρει:

«Θεωρώ απαράδεκτες και πολιτικά επικίνδυνες τις σημερινές ενέργειες κάποιων ανδρών των ΜΑΤ, οι οποίοι χτύπησαν στα τυφλά συγκεντρωμένους διαδηλωτές με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο τραυματισμένοι ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιάννης Δελής, και η Θοδώρα Δριμάλα, μέλος του ΔΣ της ΔΟΕ και στέλεχος του ΠΑΜΕ. Αυτού του είδους οι αντιδημοκρατικές πρακτικές όσων επιμένουν να μη λαμβάνουν το μήνυμα των καιρών και νοσταλγούν άλλες, σκοτεινές, εποχές, δεν είναι ανεκτές».

Απο την πλευρά του το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, τονίζει: «Επισημαίνεται για άλλη μία φορά ότι, επίμεμπτες συμπεριφορές αστυνομικών που πλήττουν κατοχυρωμένα δικαιώματα των πολιτών, δεν είναι σε καμία περίπτωση ανεκτές από την Ηγεσία του Σώματος και με το πνεύμα αυτό θα εξεταστούν, στο πλαίσιο της έρευνας που διατάχθηκε».

Υπενθυμίζεται ότι τα περιστατικά συνέβησαν σήμερα, κατά την διάρκεια πορείας διαμαρτυρίας και συγκέντρωση έξω από την Βουλή των Ελλήνων, της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΔΟΕ) και της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), στο κέντρο της Αθήνας. Κυρίαρχο αίτημα υπήρξε η “άμεση απόσυρση του συστήματος διορισμών στην εκπαίδευση”, που η κυβέρνηση προωθεί για ψήφιση στη Βουλή. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, δημιουργήθηκε ένταση με άνδρες της αστυνομίας και διαδηλώτων.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν εκπαιδευτικοί στη Θεσσαλονίκη

Be the first to comment on "Αντιδημοκρατική η συμπεριφορά των ΜΑΤ κατά την διαδήλωση των εκπαιδευτικών, δηλώνει η Γεροβασίλη"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*