Άνετα προκρίθηκε στους «8» ο Ολυμπιακός: Επικράτησε της Ξάνθης στο Καραϊσκάκη με 3-1




Την πρόκριση στους 8 του Κυπέλλου Ελλάδας πανηγύρισε ο Ολυμπιακός, ο οποίος επικράτησε με 3-1 της Ξάνθης στο Καραϊσκάκη (1-1 το πρώτο παιχνίδι). Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν καλύτεροι και επικράτησαν δίκαια, έχοντας σε καλή μέρα τον Ποντένσε που σημείωσε δύο γκολ (29′, 61′), ενώ δίχτυα βρήκε και ο Χασάν (52′). Η Ξάνθη μείωσε στο 75′ με πέναλτι του Μπρίτο. Η ομάδα του Μαρτίνς ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες, καθώς ο Μπουχαλάκης που μπήκε αλλαγή αποχώρησε τραυματίας στο 71′.

Ο Ολυμπιακός μπήκε πιο αποφασιστικά στον αγωνιστικό χώρο κι έδειξε από το πρώτο λεπτό ότι δεν έχει διάθεση να ρισκάρει την πρόκριση. Είναι χαρακτηριστικό ότι στα πρώτα 45′ οι «ερυθρόλευκοι» είχαν 10 τελικές προσπάθειες έναντι μόλις μίας της Ξάνθης και με κατοχή 73%-27%.

Οι πολλές ευκαιρίες μετουσιώθηκαν σε γκολ στο 29′ όταν ο Νάτχο έβγαλε εκπληκτική μπαλιά στον Ποντένσε κι αυτός με πλασέ έκανε το 1-0, που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου. Στο 52′ οι Πειραιώτες διπλασίασαν τα τέρματά τους μετά τη συνεργασία Φορτούνη – Χασάν και τον Αιγύπτιο να νικάει τον Ζίβκοβιτς. Στο 61′ ο Ποντενσε σημείωσε το δεύτερο προσωπικό του τέρμα και ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-0. Δέκα λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός έμεινε με δέκα παίκτες, λόγω του τραυματισμού του Μπουχαλάκη, την ώρα που ο Μαρτίνς είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του.

Στο 75′ ο Μπαξεβανίδης έκανε τη σέντρα και η μπάλα βρηκε στο χέρι του Τσιμίκα. Ο διαιτητής της συνάντησης έδειξε το σημείο του πέναλτι, αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι είχε γυρίσει την πλάτη του και δεν είχε πρόθεση. Ο Μπρίτο ανέλαβε την εκτέλεση και μείωσε σε 3-1.

Διαιτητής: Τζοβάρας (Φθιώτιδα)

Κάρτες: Κασάδο, Λισγάρας – Μιράντα, Νάτχο, Γκιλιέρμε.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Σα, Νάτχο, Φορτούνης (58′ Λάζαρος), Γκιγιέρμε (55′ Μπουχαλάκης), Γ. Μασούρας, Χασάν, Μεριά, Τσιμίκας, Μιράντα, Τοροσίδης και Ποντένσε (64′ Σολδάνο).

ΞΑΝΘΗ: Ζίβκοβιτς, Κοβάσεβιτς (46′ Μπαριέντος), Κασάδο, Λισγάρας, Μελιόπουλος, Ντουρίτσκοβιτς (56′ λ.τρ. Σοφιάν Καντά), Κάστρο (68′ Ντιρεστάμ), Μπαξεβανίδης, Φουρτάδο, Καμαρά και Σιλά.

23/01/2019 21:30
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: