Ανατροπή στον πόλεμο της Συρίας; Η ρωσική αστυνομία ξεκίνησε περιπολίες στην πόλη Manbij




Η στρατιωτική αστυνομία των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων άρχισε να περιπολεί επί του εδάφους στην περιοχή της Manbij, που ανήκει στη συριακή επαρχία του Χαλεπίου, κοντά στα τουρκικά σύνορα, δήλωσε ο εκπρόσωπος της ρωσικής αστυνομίας Γιούσπουμ Μαμάτοφ στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με ρωσικά μέσα ενημέρωσης, από τη στιγμή που οι Ηνωμένες Πολιτείες αποφάσισαν να αποσύρουν τα στρατεύματα τους από τη Συρία, οι Κουρδικές Μονάδες Προστασίας του Λαού (YPG) κάλεσαν τη Δαμασκό να ελέγξει τις περιοχές που είχαν προηγουμένως καταλάβει, συμπεριλαμβανομένου της Manbij, και να τους προστατεύσει από την τουρκική εισβολή.

Στα τέλη Δεκεμβρίου, συριακά στρατεύματα εισήλθαν στην Manbij, αν και οι Αμερικανοί εξέδωσαν δήλωση διάψευσης της πληροφορίας.

Στις αρχές Ιανουαρίου, το υπουργείο Άμυνας της Συρίας ανέφερε ότι περίπου 400 μαχητές του YPG έφυγαν από την Manbij και κατευθύνθηκαν προς την ανατολική όχθη του Ευφράτη για να επικεντρωθούν στην καταπολέμηση της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS.

“Σήμερα, αστυνομικές δυνάμεις έχουν αρχίσει να περιπολούν τη ζώνη ασφαλείας στην περιοχή του οικισμού του Manbij και των προαστίων του, με στόχο να εξασφαλίσει ασφάλεια στον τομέα της ευθύνης, να ελέγξει τη θέση και την κίνηση των ένοπλων σχηματισμών”, δήλωσε ο Μαμάτοφ.

Η πρώτη περίπολος της στρατιωτικής αστυνομίας πέρασε κατά μήκος των πίσω ορίων της ζώνης ασφαλείας κοντά στην Manbij, εξήγησε.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο, η στρατιωτική αστυνομία έχει λάβει από τους κατοίκους της περιοχής αναφορές για χωματερές με μη εκραγέντα βλήματα, που έχουν παραμείνει στην περιοχή από την κατοχή των εδαφών από μαχητές διαφόρων ομάδων.

Κάνει πανηγύρια μόνος του ο Ταγίπ: Οραματίζεται “δύναμη σταθεροποίησης” χωρίς τον ξενοδόχο!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: