Αναγνωρίζουν “μακεδονικό έθνος” δήλωσε ο Άδωνις: Απάντηση από τον Κατρούγκαλο




Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνης Γεωργιάδης, κατηγορώντας τον ότι ενώ γνωρίζει ότι στη πραγματικότητα με τη Συμφωνία των Πρεσπών αναγνωρίζει μακεδονικό έθνος, το κρύβει από τον ελληνικό λαό.

«Εμείς δεν θέλαμε ποτέ τον όρο Μακεδονία στο όνομα των Σκοπίων. Δεν τον θέλαμε, ούτε στο Βουκουρέστι, ούτε ποτέ. Αν το δεχόμασταν θα το κάναμε ως όρο εθνικού συμβιβασμού με πολύ μεγάλο πόνο. Η διαφορά μας είναι, ότι εσάς δεν σας νοιάζει τίποτα και δεν σας ενδιαφέρει το όνομα», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης κατά τη συζήτηση της συμφωνίας στην Επιτροπή Εξωτερικών και ‘Αμυνας της Βουλής.

Ακόμα ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι η σημερινή κυβέρνηση δεν έχει τη δημοκρατική νομιμοποίηση να ψηφίσει τη συμφωνία. «Νομοθετείτε με έξι αποστάτες βουλευτές για ένα θέμα που δεν λάβατε δημοκρατική νομιμοποίηση και με 500.000 άτομα έξω από τη Βουλή δεν πάτε για δημοψήφισμα», σημείωσε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Τέλος, απευθυνόμενος στον βουλευτή του Ποταμιού, Γιώργο Μαυρωτά, τον κάλεσε έστω και την ύστατη στιγμή, να μην κάνει το λάθος και υπερψηφίσει τη Συμφωνία.

Οι αναφορές του κ. Γεωργιάδη, προκάλεσαν την αντίδραση, τόσο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου όσο και της εισηγήτριας του ΣΥΡΙΖΑ Σίας Αναγνωστοπούλου. Η τελευταία τον κάλεσε να απαντήσει από πότε η θέση της ΝΔ δεν ήταν σύνθετη ονομασία, ενώ ο κ. Κατρούγκαλος σημείωσε ότι παλαιότερα ο κ. Γεωργιάδης, όταν ήταν στο ΛΑΟΣ, υποστήριζε ότι ο Κώστας Καραμανλής «ξεπούλησε την Μακεδονία».

Ο Σταύρος επιμένει: Θα συνεχίσουμε να μιλάμε, θα πολλαπλασιαστούν αυτοί που θα μας ακούν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: