Αν ακούσατε τις βαριές κουβέντες στη Βουλή, θυμηθείτε την άλλη, τη φωτεινή Ελλάδα…




Του ΠΑΝΙΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ 

Αν παρακολουθήσατε τη συζήτηση στην Ελληνική Βουλή και νιώσατε απέραντη θλίψη και βαθιά απογοήτευση, θυμηθείτε ότι ο παλμός της Ελλάδας χτυπά κάπου αλλού.

Αν ακούσατε βαριές κουβέντες στο ναό της Δημοκρατίας για προδότες, αποστάτες, εξαγορασμένους, εκβιαστές και πρόσκαιρες σκοπιμότητες, θυμηθείτε την άλλη, τη φωτεινή Ελλάδα, της δημιουργικότητας και της ομορφιάς.

Δυστυχώς, όμως, το πρόβλημα δεν περιορίζεται μόνο στην ασχήμια που εκπέμπει μεγάλο ποσοστό του πολιτικού κόσμου της χώρας. Οι διαστάσεις αυτής της αρνητικής κατάστασης αφορούν κυρίως τα όσα χάνονται μέσα στο βαθύ διχασμό και τα όσα θα μπορούσαν να γίνουν για τη χώρα.

  • Για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε ότι είτε με βετεράνους είτε με νεότερους πολιτικούς τίποτα δεν φαίνεται να αλλάζει και όλα σχεδόν παραμένουν τα ίδια: οι ίδιες κομματικές νοοτροπίες, η ίδια αρνητική διάθεση, χωρίς ενιαία εθνική αντίληψη σε ζητήματα που αφορούν την υπεράσπιση της εθνικής κυριαρχίας, την προάσπιση του πολιτισμού και τη διασφάλιση της ενότητας του λαού.

Για μια ακόμη φορά αποδείχτηκε ότι η πρωτοφανής κρίση, οι μεγάλες απάτες, τα ντόπια και ξένα συμφέροντα, τα ακραία μέτρα λιτότητας και οι πολιτικές της λεγόμενης «δημοσιονομικής προσαρμογής», που οδήγησαν ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού σε σκοτεινά μερόνυχτα, μπορεί να έφεραν τα πάνω κάτω στη ζωή εκατομμυρίων πολιτών, αλλά δεν στάθηκαν καθοριστικά για να αποτινάξουν το ψέμα, την υποκρισία, τον φανατισμό και την ακραία αντιπαράθεση.

  • Για μια χώρα που συνεχίζει να βιώνει τις οδυνηρές συνέπειες της διαφθοράς, της διαπλοκής, των μνημονίων και της εξαθλίωσης, για μια χώρα που απειλείται συνεχώς η εδαφική της ακεραιότητα από τους Τούρκους, για μια χώρα που παραβιάζεται καθημερινά ο εναέριος και θαλάσσιος χώρος της, για μια χώρα που οι σύμμαχοί της περί άλλων τυρβάζουν μπροστά στον ισλαμοφασισμό του Ερντογάν, για μια χώρα που έχει εθνικά θέματα για την ασφάλειά της, τα χώματά της, την κληρονομιά της και την Ιστορία της, δεν γίνεται να υπάρχει αυτό το σκηνικό της εχθρότητας και του διχαστικού λόγου.

Δεν έχει πλέον την πολυτέλεια η Ελλάδα να επιστρέφει ξανά και ξανά στο παρελθόν. Δοκιμάστηκε σκληρά. Πολύς κόσμος εξακολουθεί να υποφέρει. Χάθηκαν ζωές από την οικονομική κρίση. Η χώρα βρίσκεται μπροστά σε πολυεπίπεδες προκλήσεις, σε διογκωμένα προβλήματα και σε μερικές περιπτώσεις σε επικίνδυνα αδιέξοδα εξαιτίας του μεταναστευτικού ζητήματος.

  • Η εικόνα που εκπέμπει η Βουλή αυξάνει την δυσπιστία και την απαξίωση προς τον πολιτικό κόσμο της Γενέτειρας και συνάμα δημιουργεί απογοήτευση στον «έξω Ελληνισμό». Γι’ αυτό, συνηθίζεται πια να λέγεται συχνά στην Ομογένεια ότι η Ελλάδα δεν είναι η εκάστοτε κυβέρνηση και οι πολιτικοί της, αλλά είναι οι τόποι, τα πρόσωπα, η τέχνη, τα ανυπέρβλητα λογοτεχνικά, θεατρικά και ποιητικά έργα, όλα εκείνα που αποτυπώνουν τον παλμό της άλλης Ελλάδας που δεν φανατίζει, αλλά ανυψώνει το ελληνικό πνεύμα.

Κρίμα όμως που η Βουλή των Ελληνίδων και των Ελλήνων του 2019 επιμένει να μη συμβαδίζει με το ωραίο, το μεγάλο, το αληθινό που δόξασε την Ελλάδα και εξακολουθεί να παραμένει η ελπίδα του Ελληνισμού.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας

Καταστροφική η ήττα της: Για το καλό της Βρετανίας, η Τερέζα Μέι πρέπει να φύγει…

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: