Άγνοια Τραμπ για τις ρωσικές business του πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του




Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε σήμερα ότι δεν γνώριζε πως ο πρώην επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας του, ο Πολ Μάναφορτ, μοιραζόταν εκλογικά δεδομένα με έναν συνεργάτη του, για τον οποίο οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι διατηρούσε δεσμούς με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών.

“Όχι, δεν γνώριζα τίποτα για αυτό”, είπε ο Αμερικανός πρόεδρος στους δημοσιογράφους.

Ο Μάναφορτ αναμένει να ανακοινωθεί η ποινή που θα του επιβληθεί, καθώς δήλωσε ένοχος για συνωμοσία σε βάρος των ΗΠΑ και συμφώνησε να συνεργαστεί με την έρευνα του ειδικού εισαγγελέα, Ρόμπερτ Μιούλερ, για την ανάμιξη της Ρωσίας στις εκλογές του 2016 και την ενδεχόμενη αθέμιτη σύμπραξη του επιτελείου του Τραμπ με τη Μόσχα. Στη συνέχεια όμως, οι εισαγγελείς ανέφεραν ότι ο Μάναφορτ είπε ψέματα στους ερευνητές, γεγονός που περιπλέκει την προσπάθειά του να του επιβληθεί μειωμένη ποινή σε αντάλλαγμα για τη συνεργασία του.

Την Τρίτη, οι συνήγοροι του Μάναφορτ άθελά τους δημοσιοποίησαν τις κατηγορίες που βαρύνουν τον πελάτη τους, σε ένα δικαστικό έγγραφο που υπέβαλαν. Σ’ αυτό αναφέρεται ότι ο Μάναφορτ μοιραζόταν εκλογικά δεδομένα με τον Κονσταντίν Κλίμνικ, έναν πρώην συνεταίρο του που, σύμφωνα με τους εισαγγελείς, διατηρεί δεσμούς με τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Ο ειδικός εισαγγελέας έχει ασκήσει διώξη στον Κλίμνικ με την κατηγορία της παρακώλυσης δικαιοσύνης και της συνωμοσίας με στόχο την παρακώλυση δικαιοσύνης.

Όταν ρωτήθηκε αν θέλει να δημοσιοποιηθεί η τελική έκθεση του ειδικού εισαγγελέα για την υπόθεση, ο Τραμπ απάντησε στους δημοσιογράφους: “Δεν υπήρξε καμία απολύτως αθέμιτη σύμπραξη. Θα δούμε”.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters
10/01/2019 19:35

Fake news η αναβολή αποχώρησης από την Συρία λέει ο Πομπέο: Καμία αντίφαση στην πολιτική Τραμπ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: