Αδιανόητη ταλαιπωρία: Αεροπλάνα, αντί για τη Θεσσαλονίκη, προσγειώθηκαν σε άλλες χώρες




Τεράστια είναι η ταλαιπωρία που υφίστανται εκατοντάδες ταξιδιώτες το πρωί του Σαββάτου λόγω της κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα.

Πτήση από το Λονδίνο δεν προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο Μακεδονία, λόγω της χαμηλής νέφωσης, αλλά ο πιλότος το προσγείωσε στο αεροδρόμιο της Τιμισοάρα της Ρουμανίας.

Επιβάτες καταγγέλλουν οτι δεν μπορούν να βρουν κάτι να φάνε ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ανάμεσά τους βρίσκονται ακόμη και βρέφη και ηλικιωμένοι. Η αεροπορική εταιρία δήλωσε οτι θα μεταφερθούν στον προορισμό τους με λεωφορεία.

Άλλη πτήση προσγειώθηκε στην Σόφια. Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν οδικώς στην Θεσσαλονίκη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες άλλες πτήσεις προσγειώθηκαν στα Σκόπια, στην Αθήνα ή περιφερειακά αεροδρόμια.

Κατάμεστη από επιβάτες που περιμένουν είναι η αίθουσα αναχωρήσεων του “Μακεδονία”, καθώς οι περισσότερες πτήσεις έχουν ακυρωθεί ή παρουσιάζουν καθυστέρηση.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Fraport, που μίλησε στις πρωινές ενημερωτικές εκπομπές, το αεροδρόμιο αντιμετωπίζει χρόνιο πρόβλημα με τη χαμηλή νέφωση.

Σε ότι αφορά το αεροπλάνο που προσγειώθηκε στην Τιμισοάρα, είπε ότι πρόκειται για απόφαση της αεροπορικής εταιρείας.

Πάντως, μετά από απόφαση του Υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη, αεροσκάφος της Aegean θα εκτελέσει ειδική πτήση που θα μεταφέρει τους επιβάτες στην Ελλάδα.

Με πτήση της Aegean θα επιστρέψουν στην Ελλάδα από τη Ρουμανία οι εγκλωβισμένοι επιβάτες

 

Νωρίτερα, ένας από τους επιβάτες, ο κ. Καλαμάρας, δήλωσε στον ΣΚΑΪ:

«Μας πέταξαν στο αεροδρόμιο. Μας είπαν στην αρχή να μην βγούμε από το αεροσκάφος, μετά να βγούμε. Δεν έχουμε καμία ακριβή υπεύθυνη ενημέρωση. Στις προσπάθειες που κάναμε να επικοινωνήσουμε με την πρεσβεία, τα περισσότερα τηλέφωνα δεν λειτουργούσαν. Κάποια στιγμή μας απάντησαν ότι δεν είναι δική τους αρμοδιότητα, παρά μόνο αν έχουν χαθεί ταξιδιωτικά έγγραφα».

«Δεν υπάρχει κάτι να φάμε. Δεν μας έχουν δώσει ένα ποτήρι νερό. Κάποιοι πήραν το λεωφορείο σε αυτές τις τραγικές καιρικές συνθήκες», πρόσθεσε.

«Μετά από παράπονα ορισμένοι επιβάτες έφυγαν οδικώς με λεωφορεία για τη Θεσσαλονίκη. Όλα είναι παγωμένα και το ταξίδι διαρκεί 22 ώρες σε ένα λεωφορείο χωρίς θέρμανση. Ορισμένοι επιλέξαμε να μείνουμε εδώ», αναφέρει στη Voria.gr η Μαρία Τσολάκη, που ταξίδευε με τη συγκεκριμένη πτήση.

H δημοτική σύμβουλος του δήμου Νεάπολης – Συκεών Ιωάννα Αλεξιάδου, δήλωσε στη Voria.gr:

«Μας πέταξαν πάνω από 200 άτομα, όλων των ηλικιών, στο αεροδρόμιο της Τιμισοάρα χωρίς να μας εξασφαλίσουν την αυριανή μας μετακίνηση. Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει».

Και σήμερα απαιτείται προσοχή: Χιονοπτώσεις, θυελλώδεις άνεμοι, καταγίδες (βίντεο)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: