Υπερβάλει ο Ζάεφ λέει ο Τζανακόπουλος: Θα κάνει τις απαραίτητες κινήσεις για να τηρήσει τη συμφωνία




Οι κινήσεις για την εξασφάλιση του σεβασμού της συμφωνίας των Πρεσπών θα γίνουν από την πλευρά της πΓΔΜ, τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στον ρ/σ “News 24/7″.

Μιλώντας για το θέμα αυτό, ο υπουργός Επικρατείας είπε ότι « πρέπει να γίνει μία αναλυτική συζήτηση και να εξηγηθούν ορισμένα πράγματα σε σχέση με τη συμφωνία από την πλευρά της πΓΔΜ”.

«Καταλαβαίνω, συνέχισε, ότι “ο κ. Ζάεφ, εξαιτίας του γεγονότος ότι δίνει μία πολιτική μάχη, πολλές φορές μπορεί να υπερβάλει ως προς τις ερμηνείες» και πρόσθεσε ότι «όλες οι απαραίτητες κινήσεις για να εξασφαλιστεί ο απόλυτος σεβασμός της συμφωνίας των Πρεσπών, από την μεριά των γειτόνων μας, θα γίνουν».

Σχολιάζοντας δηλώσεις ορισμένων στελεχών του Ποταμιού, είπε δεν πρέπει «σε καμία περίπτωση οι προοδευτικές δυνάμεις δεν πρέπει να αφήσουν μια τεράστια ευκαιρία να πάει χαμένη.”

Είπε ότι το Ποτάμι δεν πρέπει να λειτουργήσει κοντόφθαλμα και με όρους «βραχυπρόθεσμών πολιτικών σχεδιασμών», αλλά να συνεχίσει στη γραμμή του κ. Θεοδωράκη, ώστε να αξιοποιηθεί αυτή η ευκαιρία.

Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι οι προοδευτικές δυνάμεις θα αντιληφθούν την αναγκαιότητα να αξιοποιηθεί η ευκαιρία και η συμφωνία θα κυρωθεί όταν έρθει στη Βουλή, εφόσον ολοκληρωθεί η Συνταγματική Αναθεώρηση στην πΓΔΜ.

Ερωτηθείς σχετικά με τις ψήφους που απαιτούνται για την κύρωση της συμφωνίας, ο κ. Τζανακόπουλος απάντησε ότι περνά όπως οποιοσδήποτε νόμος.

Σχετικά με την στάση που θα τηρηθεί από την πλευρά των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο θέμα αυτό, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι κρατάει ως δεδομένο την πολιτική δήλωση του Πάνου Καμμένου ενώπιον του υπουργικού συμβουλίου, ότι οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται ποτέ να συμπράξουν με την ΝΔ για να ανατραπεί η κυβέρνηση.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Έχει λήξει κάθε συζήτηση για την επιβίωση της Συμφωνίας των Πρεσπών δηλώνει ο Καμμένος

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: