Ξεκάθαρο το μήνυμα Μίτσελ για την κυριαρχία της Κύπρου στην ΑΟΖ, σχολιάζει ο Χριστοδουλίδης




Είναι σημαντικό ότι οι ΗΠΑ δεν προσεγγίζουν πλέον την Κυπριακή Δημοκρατία μέσα από τις εξελίξεις στο Κυπριακό ή τις σχέσεις τους με την Τουρκία, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Κληθείς να σχολιάσει την συνέντευξη του βοηθού Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ, Γουές Μίτσελ, σήμερα στην εφημερίδα «Καθημερινή», ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι οι αναφορές του κ. Μίτσελ είναι ενδεικτικές του πώς βλέπουν οι ΗΠΑ τις διμερείς σχέσεις με την Κύπρο. «Εργαζόμαστε μαζί στη βάση μιας κοινής προσέγγισης που δεν στρέφεται ενάντια σε κανένα τρίτο κράτος, σε θέματα που θεωρούμε ότι η συνεργασία μας μπορεί να φέρει αποτελέσματα στην Ανατολική Μεσόγειο αλλά και ειδικότερα στις διμερείς μας σχέσεις», σημείωσε.

“Θεωρώ ότι είναι ξεκάθαρο, για πρώτη φορά με τόσο ξεκάθαρο τρόπο, το μήνυμα σε σχέση με την ενάσκηση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη”, σημείωσε.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε ότι “ήταν ξεκάθαρη η τοποθέτηση ότι η θέση της Τουρκίας είναι μια θέση που γίνεται αποδεκτή μόνο από την Τουρκία και κανέναν άλλο”.

“Από εκεί και πέρα η δική μας ευθύνη είναι να προβαίνουμε σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες και αυτό κάνουμε και συνεχίζουμε να κάνουμε έτσι ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα ο ενεργειακός σχεδιασμός της Κυπριακής Δημοκρατίας”, σημείωσε.

 

Δήλωση-βόμβα της Αμερικής: Θεωρούμε την Κύπρο Δύση και πρέπει να προστατευτεί…

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
16/12/2018 14:48

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: