Τζανακόπουλος για επεισόδια: Η αστυνομία πρέπει να προσέχει να μην τραυματίζονται πολίτες




Στα χθεσινά επεισόδια, που μετέτρεψαν τα Εξάρχεια σε βομβαρδισμένο τοπίο, αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος. Μιλώντας στο ραδιόφωνο News 24/7 είπε πως όταν η Αστυνομία έχει να αντιμετωπίσει τόσο εκτεταμένα επεισόδια πρέπει να επιχειρεί με σκοπό, αφενός να περιοριστούν και αφετέρου να λειτουργεί με τρόπο ώστε να μην υπάρξει τραυματισμός πολιτών.

Όπως είπε, η Αστυνομία επιχείρησε σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Το ζήτημα δεν είναι κατ’ αρχάς, επιχειρησιακό» σημείωσε, «είναι πολιτικό, κοινωνικό, ιδεολογικό. Πρέπει να δούμε ποιες είναι οι αιτίες συνολικά που οδηγούν νέους ανθρώπους σε τέτοιου είδους εκφράσεις σκληρής βίας και να καταπολεμήσουμε το φαινόμενο στη ρίζα του» τόνισε.

Χαρακτήρισε εύκολες φράσεις και πολιτικά κλισέ τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης περί ανοχής, επαναλαμβάνοντας ότι η Αστυνομία προσπάθησε να περιορίσει τα επεισόδια και «σε κάποιο βαθμό το πέτυχε».

Πρόσθεσε επίσης, ότι τα φαινόμενα αυτά δεν υπάρχουν μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλες μητροπόλεις του δυτικού κόσμου. «Δεν σχετίζεται, η έκταση των καταστάσεων αυτών, κατ’ αρχάς με τη στάση της Αστυνομίας» ανέφερε.

07/12/2018 13:41
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Η επόμενη μέρα της καταστροφής: Βομβαρδισμένη πόλη τα Εξάρχεια μετά τα επεισόδια (φωτό)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: