Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απαντά στη Μόσχα για την Κύπρο μέσω της HJ: Παράλογος ο ισχυρισμός σας…

File Photo: Η αίθουσα ενημέρωσης του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Φωτογραφία: Hellas Journal
Παράλογο, χαρακτηρίζει τον ισχυρισμό της εκπροσώπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο οποίος απάντησε σε ερώτημα του καναλιού OPEN TV και της ιστοσελίδας μας.

Συγκεκριμένα είπε:

“Απαντώντας στα ερωτήματά σας σχετικά με τα σχόλια της εκπρόσωπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρίας Ζαχάροβα σχετικά με την Κύπρο, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα ακόλουθα, τα οποία μπορούν να αποδοθούν σε εκπρόσωπο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ:

“Τον Νοέμβριο, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Κύπρος υπέγραψαν μη δεσμευτική δήλωση προθέσεων, εκφράζοντας την επιθυμία των δύο χωρών να διερευνήσουν ευκαιρίες για εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας σε ένα ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως η αντιτρομοκρατία, η αντιμετώπιση καταστροφών, η ασφάλεια του κυβερνοχώρου και η καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Η ρωσική απεικόνιση αυτής της υπογραφής ως σχέδια για “στρατιωτική συσσώρευση” είναι χαρακτηριστικά παράλογη”.

ΤΙ ΕΙΠΕ Η ΖΑΧΑΡΟΒΑ

Η Μόσχα θα πρέπει να λάβει μέτρα σε περίπτωση αμερικανικής στρατιωτικής συγκέντρωσης στην Κύπρο,δήλωσε η Εκπρόσωπος Τύπου του Ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Οι πληροφορίες προέρχονται από διάφορες πηγές σχετικά με ενέργειες της Ουάσινγκτον να διασφαλίσει τη δυνατότητα συγκέντρωσης της στρατιωτικής παρουσίας της στην Κύπρο για την αντιμετώπιση “της αυξανόμενης ρωσικής επιρροής στην περιοχή υπό το φως της επιτυχούς επιχείρησης της ρωσικής αεροπορίας στη Συρία”, είπε η κ. Ζαχάροβα.

Πρόσθεσε ότι “η περαιτέρω στρατιωτικοποίηση του νησιού και η εμπλοκή του στην εφαρμογή σχεδίων των Αμερικανικών και του ΝΑΤΟ θα έχει αναπόφευκτα επικίνδυνες και αποσταθεροποιητικές συνέπειες για την ίδια την Κύπρο”.

Η Μόσχα δεν μπορεί παρά να λάβει υπόψη το αντιρωσικό υπόβαθρο αυτών των σχεδιασμών, είπε, σημειώνοντας ότι η Ρωσία θα πρέπει να λάβει μέτρα αντίδρασης σε περίπτωση εφαρμογής τους, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων ΤΑSS.

Η Μόσχα κατεβαίνει στη Μεσόγειο: Η σύγκρουση Πούτιν και Τραμπ, ο Ταγίπ, η Ελλάδα και η Κύπρος

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal