Το πληκτρολόγιο του Ι.Κ. αποδεικνύεται πως είναι εξίσου καταστροφικό με ένα καλάσνικοφ…




ΤΗΣ ΞΕΝΙΑΣ ΤΟΥΡΚΗ

Το Ισλαμικό Κράτος έσπευσε να «αγκαλιάσει» την επίθεση στη χριστουγεννιάτικη αγορά στο Στρασβούργο. Ο δράστης είχε ριζοσπαστικοποιηθεί στα πολλά μπαινόβγαινέ του σε φυλακές στη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ελβετία, παρακολουθείτο από τις γαλλικές Αρχές και είχε φωνάξει «Αλλάχου άκμπαρ» την ώρα που πυροβολούσε.

Τα κίνητρά του, ωστόσο, δεν έχουν ξεκαθαρίσει. Μπορεί όντως να είχε στρατολογηθεί από το Ισλαμικό Κράτος (ISIS), μπορεί όμως και απλά να είχε επηρεαστεί από την ιδεολογία τους.

  • Το 2014 το Ισλαμικό Κράτος κυριαρχούσε σε μια περιοχή ανάμεσα σε Συρία και Ιράκ στο μέγεθος της Βρετανίας. Σήμερα, τα εδάφη του περιορίστηκαν γύρω από την πόλη Χατζίν, στη Συρία, η οποία είναι πιο μικρή από το Μανχάταν. Την ίδια ώρα έχασε πολύ μεγάλο μέρος των μαχητών του οι οποίοι είτε σκοτώθηκαν είτε συνελήφθησαν είτε επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους. Αποτέλεσμα ήταν πως τα ταμεία της οργάνωσης άδειασαν, αφού έχασε και τις κύριες πηγές χρηματοδότησής της.

Tο ερώτημα είναι αν αυτή η ήττα των τζιχαντιστών στο στρατιωτικό πεδίο σημαίνει και ανάλογη ήττα τους στο πολιτικό και κοινωνικό επίπεδο. Η απάντηση είναι μάλλον αρνητική. Και αυτό γιατί το Ισλαμικό Κράτος παραμένει μια ισχυρή οργάνωση που απλά έχει άλλα μέσα στη διάθεσή της για να διεκπεραιώσει τους σκοπούς της. Στο αποκορύφωμα της δύναμής του το ISIS είχε σκοπό να δημιουργήσει ένα χαλιφάτο. Αυτό που επιδιώκει σήμερα είναι να φτιάξει ένα ψηφιακό χαλιφάτο, που θα μπορεί να δρα σχεδόν ανενόχλητο.

  • Ήδη από τις πρώτες μέρες που ξεκίνησε η δράση τους, το διαδίκτυο υπήρξε ένα ισχυρό όπλο για τους τζιχαντιστές, αφού το χρησιμοποίησαν για να στρατολογήσουν νέους ανθρώπους, να διαδώσουν την ιδεολογία τους και να συγκεντρώσουν χρήματα. Οι προσπάθειες αυτές συνεχίζονται και σήμερα, καθώς το ίντερνετ μπορεί να τους προσφέρει όλα όσα επιθυμούν, δηλαδή ένα τεράστιο πεδίο δράσης με απεριόριστες δυνατότητες.

Άλλωστε και με αυτό τον τρόπο μπορούν να είναι εξίσου καταστροφικοί. Το μόνο που χρειάζεται είναι να πείσουν πως το να σκορπίσει κάποιος τον θάνατο σε μια πολυσύχναστη αγορά, ένα εμπορικό κέντρο ή ένα σχολείο είναι ο καλύτερος τρόπος για να εκδικηθεί τη Δύση και να κερδίσει μια θέση στον παράδεισο.

Το πληκτρολόγιο αποδεικνύεται πως είναι εξίσου καταστροφικό με ένα καλάσνικοφ.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Το κείμενο δημοσιεύθηκε στον ΦΙΛΕΛΕΥΘEΡΟ

Αλληλοεκβιασμός Τουρκίας-ΗΠΑ; “Ναι” στην πώληση των Πάτριοτ για να ακυρωθεί η αγορά των S-400

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: