Το «μυστήριο» του νεοϋορκέζικου ουρανού: Οι εξωγήινοι τελικά δεν ήρθαν να μας απελευθερώσουν




Του ΠΑΝΙΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Το βράδυ της Πέμπτης (9:12μμ τοπική ώρα), γίναμε μάρτυρες -σε οδική απόσταση 17 χιλιομέτρων- μιας πρωτοφανούς τεράστιας λάμψης που φώτισε τον ουρανό της Νέας Υόρκης. Ένα εκτυφλωτικό μπλε φως έκανε τη νύχτα μέρα, δημιουργώντας πολλά ερωτηματικά για τις αιτίες του.

  • Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και η δημοσιογραφία των πολιτών ανέδειξαν μέσα σε ελάχιστα λεπτά το παράξενο φαινόμενο, ενώ για αρκετή ώρα οι τηλεοπτικοί σταθμοί δεν είχαν διακόψει την κανονική ροή των προγραμμάτων τους.

Μόνο το τοπικό ειδησεογραφικό δίκτυο NY1 αναφέρθηκε στο γεγονός δεκαπέντε λεπτά μετά την εκδήλωσή του, με μαρτυρίες κατοίκων και προβολή εικόνων και φωτογραφιών που καταγράφηκαν από κινητά τηλέφωνα.

Η πρώτη μαρτυρία ήταν από τον Ελληνοαμερικανό πολιτειακό γερουσιαστή Μιχάλη Γιάνναρη, ο οποίος διαμένει κοντά στο σημείο όπου «αναδύθηκε» το περίεργο  φως.

  • Επίσημη αντίδραση υπήρξε στις 10 το βράδυ με ανακοίνωση της Αστυνομίας Νέας Υόρκης (NYPD) στο «Twitter» αναφέροντας ότι «τα φώτα που έχετε δει σε όλη την πόλη φαίνεται να ήταν από έκρηξη μετασχηματιστή σε εγκατάσταση της Con Edison (σ.σ. από τις μεγαλύτερες εταιρείες παροχής ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου και ατμού στις ΗΠΑ) στο Κουίνς. Η φωτιά είναι υπό έλεγχο. Θα ενημερωθείτε για περισσότερες πληροφορίες μόλις είναι διαθέσιμες».

Λίγο αργότερα, με νέο μήνυμα στο «Twitter» επιβεβαιώθηκε το περιστατικό στην (ελληνοκρατούμενη) Αστόρια της περιφέρειας του Κουίνς, τονίζοντας ότι «ήταν αποτέλεσμα μίας έκρηξης μετασχηματιστή. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί, καμία πυρκαγιά και καμία ένδειξη εξωγήινης δραστηριότητας».

Η αστυνομική ανακοίνωση συμπεριέλαβε και την αναφορά για «καμία ένδειξη εξωγήινης δραστηριότητας» επειδή οι περισσότεροι που είδαν αυτή την απέραντη λάμψη στον νεοϋορκέζικο ουρανό δεν είχαν δει ποτέ ξανά τέτοιο θέαμα και άρχισαν να δίνουν διάφορες ερμηνείες, όπως για έλευση UFO και επιδρομή εξωγήινων.

Ακόμη και ο δήμαρχος της αμερικανικής μεγαλούπολης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, έγραψε στο «Twitter» ότι «δεν είναι θέμα εξωγήινων». Το σχετικό ρεπορτάζ της «Νιου Γιορκ Τάιμς» είχε τον τίτλο: «Πώς μια έκρηξη (όχι εξωγήινων) μετέτρεψε τον νυχτερινό ουρανό της Νέας Υόρκης σε ηλεκτρικό μπλε».

  • Το μυστήριο φαινόμενο όμως, όπως παρουσιάστηκε τουλάχιστον στην αρχή, φανέρωσε μέσα από τις αντιδράσεις πολλών ατόμων και μια «κρυφή επιθυμία», που, δεν αποκλείεται να την συμμερίζονται χιλιάδες και εκατομμύρια άνθρωποι.

Δεν ήταν φόβος για πιθανή εξωγήινη επίθεση. Ήταν σαν μια ευχή για επίσκεψη εξωγήινων, σαν ένα πρωτοχρονιάτικο δώρο στον πλανήτη Γη που λεηλατείται και καταστρέφεται από κάθε λογής κερδοσκόπους, κλέφτες, πατριδοκάπηλους, πολεμοχαρείς, με αδίστακτες και απάνθρωπες πολιτικές.

Ναι, έτσι κατάντησαν τον κόσμο. Να προσδοκά να βρει λύτρωση και σωτηρία ακόμα και από εξωγήινους, έχοντας μια απροσδιόριστη επιθυμία ότι ο πολιτισμός, η ανάπτυξη και η τεχνολογία τους θα στηρίζονται στο σεβασμό της ζωής, στην προστασία του περιβάλλοντος και στην ουσιαστική ελευθερία του κάθε ατόμου.

  • Μέσα από την «ουράνια λάμψη» ξεπρόβαλε μια λαχτάρα για να έρθουν κάποιοι άγνωστοι που θα μπορέσουν να απελευθερώσουν τον πλανήτη μας. Κάποιοι που θα σταματήσουν τους σκοτωμούς και τις στρατιές των απελπισμένων ανθρώπων. Κάποιοι που δεν θα εξαρτώνται από συμφέροντα και δεν θα μπορεί κανείς να τους εμποδίσει για την εφαρμογή του δικαίου για όλους, χωρίς καμία ταξική, κοινωνική, θρησκευτική και εθνοτική διάκριση.

Κάποιοι που θα προσφέρουν σ’ αυτό τον πλανήτη μια «δεύτερη ευκαιρία» χωρίς πεινασμένα παιδιά, καταστρεμμένες χώρες, στρατούς κατοχής και ακραίες ανισότητες που οδηγούν σε εξαθλίωση, φτώχια, ξεριζωμό και θάνατο. Χωρίς σκοτωμένα παιδιά σε σχολεία, ηλικιωμένους πεταγμένους στους δρόμους και κυνηγημένους νέους που αναζητούν το δικαίωμα να ζήσουν με αξιοπρέπεια.

Κάποιοι που θα δώσουν τη χαμένη ελπίδα στους ανθρώπους, σε όποια γωνιά της Γης, για να μπορέσουν να ξαναδούν τα αστέρια χωρίς να φοβούνται, για να ξυπνάνε το πρωί με ασφάλεια και ειρήνη, κοιτάζοντας με σιγουριά και χαμόγελο τον ήλιο.

Στο κατώφλι μιας νέας χρονιάς φαίνεται ότι το υπέροχο και μοναδικό φως της Νέας Υόρκης προκάλεσε τέτοιες ουτοπικές σκέψεις για έναν φανταστικό κόσμο.

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της. Επίσης απαγορεύεται δια νόμου η αναδημοσίευση των σχολίων χωρίς τη γραπτή έγκριση της ιστοσελίδας

Τετ-α-τετ Πομπέο-Νετανιάχου για Συρία-Τουρκία: Οι εξηγήσεις Μεβλούτ στους Ρώσους για S-400

 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: