Την παραίτηση του υπουργού Εμπορίου ζητά το ΔΗΚΟ για την υπόθεση του χαλλουμιού




“Ο Υπουργός Εμπορίου, αναλαμβάνοντας την πολιτική ευθύνη, για την απώλεια του εμπορικού σήματος του χαλλουμιού στο Ηνωμένο Βασίλειο και για τις συναφείς με την υπόθεση, εξωφρενικά λανθασμένες ενέργειες που αποκαλύφθηκαν, πρέπει να υποβάλει την παραίτηση του”.

Τα παραπάνω αναφέρει το ΔΗΚΟ σε ανακοίνωση του και προσθέτει:

Ειδάλλως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να πάψει τον Υπουργό, εφόσον η ίδια η κυβέρνηση, δια του Εκπροσώπου της, χαρακτήρισε την υπόθεση «ρεζίλι, γκάφα και αυτοχειρία».

Η οποιαδήποτε μετάθεση των ευθυνών σε λειτουργούς του δημοσίου, δεν είναι αρκετή και δεν ικανοποιεί και η μη ανάληψη πολιτικής ευθύνης αποτελεί καταφανή προσπάθεια απόκρυψης της ανεπάρκειας εποπτείας από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εμπορίου.

Η κατοχύρωση του χαλλουμιού τίθεται σε σοβαρό κίνδυνο και πρέπει να υπάρξει έμπρακτα ανάληψη πολιτικής ευθύνης από την κυβέρνηση.

Η ΕΔΕΚ ΓΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΧΑΛΟΥΜΙΟΥ

Η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη να καταδείξει ποιοι ευθύνονται για την απώλεια του εμπορικού σήματος του χαλουμιού και για ποιο λόγο ένα τόσο σοβαρό ζήτημα αντιμετωπίστηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες με τόση επιπολαιότητα.

Για ακόμα μια φορά επικρίνουμε την απαράδεκτη κωλυσιεργία και εγκληματική αμέλεια που επέδειξαν οι αρμόδιες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας, αποτέλεσμα της οποίας ήταν να χάσουμε το εμπορικό σήμα του χαλουμιού στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ελπίζουμε η έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη να γίνει σε βάθος, να είναι αντικειμενική, να καταδείξει ποιοι ευθύνονται για αυτή την απαράδεκτη εξέλιξη και για ποιο λόγο ένα τόσο σοβαρό ζήτημα αντιμετωπίστηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες με τόση επιπολαιότητα και προχειρότητα.
Επιβάλλεται, ακόμα, να ερευνηθεί εάν όλο αυτό είναι αποτέλεσμα παραλείψεων ή ενδεχομένως σχετίζεται με άλλες σκοπιμότητες.

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΑΠΩΛΕΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΣΗΜΑΤΟΣ ΧΑΛΟΥΜΙΟΥ

Η απίστευτη και εξοργιστική υπόθεση που οδήγησε στην απώλεια του εμπορικού σήματος του χαλουμιού, φέρνει ξανά στην επιφάνεια τις λανθασμένες νοοτροπίες που διέπουν ορισμένους κρατικούς αξιωματούχους και δημόσιους λειτουργούς. Νοοτροπίες που εδράζονται στην ατιμωρησία και στην έλλειψη του αισθήματος της ευθύνης.

Είναι για αυτό που η Συμμαχία Πολιτών προωθεί την Πρόταση Νόμου για την «Προσωπική Αστική Ευθύνη Πολιτικών και Κρατικών αξιωματούχων». Σκοπός της Πρότασης Νόμου είναι η θέσπιση νομοθεσίας ώστε να καταστεί επιτακτική η αστική ευθύνη των υπαλλήλων του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα για κάθε ζημιά την οποία αυτοί προξενούν εξ υπαιτιότητάς τους είτε στη διοίκηση είτε σε τρίτα πρόσωπα, λόγω πράξεων ή παραλείψεών τους που είναι αποτέλεσμα δόλου ή αμέλειας κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Περαιτέρω, με τις πρόνοιες της πρότασης νόμου, καθιερώνεται η ευθύνη του προϊστάμενου τμήματος σε περίπτωση που η πρόκληση αστικού αδικήματος προκύπτει λόγω καθυστέρησης του ιδίου του προϊστάμενου τμήματος στο οποίο ανήκει ή υπηρετεί ο υπάλληλος, να ενεργήσει.

Ταυτόχρονα, ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών ζήτησε όπως ετοιμαστεί Πρόταση Νόμου, η οποία θα προβλέπει πως σε περίπτωση που η Κυπριακή Δημοκρατία θα κληθεί να πληρώσει το οποιοδήποτε πρόστιμο ή της επιβληθεί η οποιαδήποτε κύρωση από την Ευρωπαϊκή Ένωση για καθυστέρηση εναρμόνισης της νομοθεσίας μας με το κοινοτικό κεκτημένο τότε το πρόστιμο που θα κληθεί να πληρώσει το κράτος να το επωμίζονται όσοι φέρουν την ευθύνης της καθυστέρησης.

Επιτέλους αυτοί που έχουν την ευθύνη πρέπει και να τιμωρούνται αλλά και να πληρώνουν και τον λογαριασμό.

Σε χειρουργική επέμβαση υποβλήθηκε ο Ακιντζί: Αύριο εξέρχεται του νοσοκομείου

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: