Τι συμβαίνει με τις Ένοπλες Δυνάμεις και ειδικά με την Πολεμική Αεροπορία; Οι στρεβλώσεις…




Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΙΤΣΙΛΙΑΝΟΥ

Κύριοι:
Υπουργέ Εθνικής Άμυνας και Αρχηγέ Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας

Οι συνθήκες απαιτούν να μιλήσω με τη γλώσσα της αλήθειας για μία από τις στρεβλώσεις που υπάρχει στις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων και ειδικότερα στην Πολεμική Αεροπορία.

Είναι γνωστά και έχουν αναφερθεί πολλάκις, για να μην γίνομαι κουραστικός, τα επιχειρήματα που επιβάλλεται η άρση της διαχρονικής αδικίας, ως προς το θέμα της αρχαιότητας των μηχανικών της ΣΙ (ΣΜΑ).

Η απάντησή σας στην ερώτηση του Βουλευτή του Ποταμιού Σπύρου Δανέλλη για το θέμα της αρχαιότητας των μηχανικών της ΣΙ (ΣΜΑ), ως προς διαχρονική αδικία σε σύγκριση με τους αντίστοιχους  Ιπτάμενους Αξιωματικούς της Πολεμικής Αεροπορίας και τους Μηχανικούς των άλλων δύο όπλων Στρατού και Ναυτικού, δηλώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, μία νοοτροπία και λογική που απαξιώνει διαχρονικά το κύρος και την προσφορά των Μηχανικών της Σχολής Ικάρων στην  Πολεμική Αεροπορία.

Κύριοι,

Οφείλετε κατ’ ελάχιστο να ζητήσετε ένα μεγάλο συγνώμη στους Μηχανικούς της Σχολής Ικάρων, αφού η απάντησή σας δείχνει το διαχρονικό μέγεθος της συντεχνίας που επικρατεί στις τάξεις της Πολεμικής Αεροπορίας και της ανωριμότητας της ηγεσίας της, να αντιληφθεί ότι βρισκόμαστε κοντά στο 2019 και οι προκλήσεις στην επιστήμη της αεροπλοΐας έχουν μεταβληθεί, γεγονός που  σηματοδοτεί μία νέα προοπτική στην εξέλιξη του όπλου.

Η εποχή του αποφασίζουμε και διατάζουμε, βασιζόμενοι και δημιουργώντας μία «στημένη επιτροπή» δείχνει το πνεύμα και τη λογική που επικρατεί στο Υπουργείο.  Όμως θα έπρεπε να έχετε αντιληφθεί ότι η εποχή αυτή έχει παρέλθει και αργά ή γρήγορα θα καταρριφθεί η λογική και η λανθασμένη νοοτροπία σας, γιατί είναι αντίθετη με τη δικαιοσύνη και την ισονομία που πρεσβεύει το Σύνταγμα της Πατρίδας μας.

Είναι ντροπή κύριοι η «στημένη επιτροπή» όπου ο μοναδικός Επισμηναγός  Μηχανικός της επιτροπής είχε να αντικρούσει το έτερο μέλος της, διευθυντή του Σμήναρχο Ιπτάμενο. Εύγε σας, για την δημοκρατική νοοτροπία σας, που  καταφέρατε να διατηρήσετε την αποκλειστικότητα της μοναδικής πατέντας για να ευλογήσετε τα γένια σας, αφού σε καμία άλλη χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ δεν θα μπορούσε να συμβεί παρόμοιο γεγονός.

Ο δε, Αντιπλοίαρχος  του Ναυτικού, που συμμετείχε στην επιτροπή δήλωνε συγκεκριμένα την αντίθεσή του,  με το επιχείρημα: «ότι σε περίπτωση άρσης του υπάρχοντος νόμου περί ιεραρχίας θα καταληφθούν οι όποιες θέσεις από τους Μηχανικούς της Σχολής Ικάρων, σε διακλαδικό επίπεδο, θα αποτελούν απώλεια θέσεων για τους υπόλοιπους και ως εκ τούτου θα προκαλέσουν πρόβλημα εξέλιξης στους υπόλοιπους». Ακούστε λογική, δηλαδή  ότι ανορθόδοξο υπάρχει οφείλουμε να το συντηρήσουμε για να μην χάσουμε τα οφίτσιά μας.

Πώς το ακούτε, κύριε Α/ΓΕΑ που ουσιαστικά  αποδεχθήκατε ότι οι Μηχανικοί του Ναυτικού είναι ικανότεροι από αυτούς της Αεροπορίας;

  • Η απόφασή σας ουσιαστικά δημιουργεί Μηχανικούς δύο ταχυτήτων αυτών του Στρατού και του Ναυτικού που απολαμβάνουν όλα τα προνόμια της ειδικότητάς των, σε αντίθεση με τους Μηχανικούς της Πολεμικής Αεροπορίας.
  • Δημιουργεί δομικά θέματα και παράλληλα δημιουργεί συνθήκες διαστρέβλωσης της πειθαρχίας στις τάξεις της Πολεμικής Αεροπορίας και των Ενόπλων Δυνάμεων.
  • Δημιουργεί προβλήματα στη συντήρηση και τη διαθεσιμότητα των μέσων της Πολεμικής Αεροπορίας και τετελεσμένα ως προς τα νέα δεδομένα της αεροπορικής τεχνολογίας, που αν δεν το έχουμε καταλάβει, ήδη μας έχει χτυπήσει την πόρτα.
  • Δημιουργεί προβλήματα στην ομαλή δομική λειτουργία της Πολεμικής Αεροπορίας και στην αρμονική συνεργασία μεταξύ των δύο ειδικοτήτων Ιπταμένων και Μηχανικών που είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη για την επιτυχία του έργου της.
  • Δημιουργεί πικρία και απογοήτευση στους Μηχανικούς της Πολεμικής Αεροπορίας, επαληθεύοντας με τον καλύτερο τρόπο την λογική, ότι η αριστεία είναι μεγάλο έγκλημα το οποίο τιμωρείται σε αυτή την χώρα και οφείλουμε αυτούς να τους εξουδετερώσουμε χρησιμοποιώντας ψυχολογικά μέσα. Το αποτέλεσμα είναι το σύντομο διαζύγιο των νέων Μηχανικών της ΣΙ (ΣΜΑ) από την Πολεμική Αεροπορία σε άλλες πατρίδες που θα αναγνωρίσουν τα πλεονεκτήματά τους, με ό,τι αυτό συνάδει ως προς τις παραμέτρους που επηρεάζουν την οικονομοτεχνική υποδομή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Κύριε Α/ΓΕΑ,

Ειλικρινά, πώς αισθάνεστε για την συμμετοχή σας στην απάντηση της επιστολής ;

Απορώ μετά από αυτό το γεγονός, πώς είναι δυνατόν να αναμένετε την ανάλογη ανταπόκριση των Μηχανικών και ειδικότερα των νέων στα καθήκοντά  τους, αφού αυτά είναι συνδεδεμένα με την ευφυΐα του ατόμου που είναι συνάρτηση της ψυχολογικής διάθεσης και αυτή όπως τα καταφέρατε, είναι αρνητική.

Κύριε Υπουργέ,

Οφείλετε να γνωρίζετε ότι με την απάντησή σας απαξιώσατε τους Μηχανικούς της Σχολής Ικάρων (ΣΜΑ) ως προς Ιπταμένους Αξιωματικούς και ως προς τους Μηχανικούς των άλλων δύο όπλων, και παράλληλα βάζετε φρένο στην εξέλιξη του όπλου και στην αποτελεσματικότητα της Πολεμικής Αεροπορίας.

Αφού ουσιαστικά και τυπικά δέχεστε ότι οι Μηχανικοί της Σχολής Ικάρων είναι κατώτεροι των Μηχανικών των άλλων δύο όπλων και δεν αξίζουν τουλάχιστον ίσης μεταχείρισης, μήπως θα ήταν ωφέλιμο να προβληματιστείτε και να σκεφτείτε την κατάργηση της εν λόγω σχολής και την απορρόφηση αξιόλογων μηχανικών από τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας που θα αποτελεί οικονομικότερη και ίσως καλύτερη λύση;

Δεν είναι ηθικό και τίμο ν’ αφήνετε να συνεχίζεται συνειδητά μία αρρωστημένη συντεχνιακή καθαρά κατάσταση που είναι μία ανοιχτή πληγή και θίγει άμεσα τα συμφέροντα της Πολεμικής Αεροπορίας και των Ενόπλων Δυνάμεων.

Γιώργος Τσιτσιλιάνος
Σμήναρχος ε.α ,
Μαθηματικός με  MSc στα εφαρμοσμένα Μαθηματικά
Υπεύθυνος Πολιτικής του Τομέα Άμυνας στο  «Ποτάμι»

POTAMI-ΑΠΑΝΤΗΣΗ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ POTAMI-ΕΡΩΤΗΣΗ-ΔΑΝΕΛΗ

  • Τα σχόλια που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα μας εκφράζουν απαραίτητα τους συγγραφείς. Η ιστοσελίδα μας δεν λογοκρίνει τις γνώμες των συνεργατών της.

Θα μπορέσει η Τουρκία να μείνει στην Συρία όσο και στην Κύπρο; Αποφασίζουν Πούτιν και Τράμπ!

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: