Θα αντιμετωπίσουμε όποιον παραβιάσει την ασφάλεια της Αιγύπτου, δηλώνει ο πρωθυπουργός Μαντμπούλι




Στους τρεις ανέρχονται πλέον οι νεκροί από την αυτοσχέδια έκρηξη που πυροδοτήθηκε σε τουριστικό λεωφορείο, κοντά στην περιοχή των πυραμίδων, όπου επέβαιναν σήμερα το απόγευμα 14 Βιετναμένοι τουρίστες, δύο εκ των οποίων σκοτώθηκαν και δέκα τραυματίστηκαν, αναφέρει η «Αλ Αχράμ».

Με τους δύο τουρίστες, το θάνατο βρήκε και ο εκπρόσωπος της τουριστικής εταιρείας που τους μετέφερε, ανέφεραν πριν από λίγο τοπικά μέσα, κάνοντας λόγο για αντίστοιχες δηλώσεις του Αιγυπτίου πρωθυπουργού, Μουστάφα Μαντμπούλι, ο οποίος βρίσκεται ήδη στο Νοσοκομείο «Ελ Χάραμ», όπου νοσηλεύονται οι τραυματίες -δύο εκ των οποίων σε κρίσιμη κατάσταση- για να ενημερώνεται από κοντά για την κατάστασή τους.

Παράλληλα, ο Μαντμπούλι διαβεβαιώνει ότι οι αρχές λαμβάνουν πάντα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή μετακίνηση των τουριστών, αλλά στην προκειμένη περίπτωση το εν λόγω τουριστικό λεωφορείο παρέκκλινε της προδιαγεγραμμένης πορείας, που καθορίζουν οι αρμόδιες αρχές.

Τις εξελίξεις στην υπόθεση παρακολουθεί στενά ο Αιγύπτιος πρόεδρος, Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι, με τους υπουργούς Υγείας και Εσωτερικών να βρίσκονται ήδη στο νοσοκομείο και στο χώρο όπου σημειώθηκε η έκρηξη, αντίστοιχα.

Όπως γράφει η «Egypt Today», «ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός, κ. Μαντμπούλι, τόνισε ότι η τρομοκρατία αποτελεί πραγματική απειλή για ολόκληρο τον κόσμο». Και προσέθεσε «η Αίγυπτος θα αντιμετωπίσει σθεναρά οποιονδήποτε προσπαθεί να παραβιάσει την ασφάλεια της χώρας».

Η αιγυπτιακή κυβέρνηση βρίσκεται σε άμεση επαφή και με την πρεσβεία του Βιετνάμ στην Αίγυπτο για να την ενημερώνει με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες.

Ενδελεχή έρευνα για την επίθεση, έχει διατάξει ο Γενικός Εισαγγελέας της Αιγύπτου, Ναμπίλ Σαντίκ.

Από την πλευρά του, ο Μεγάλος Μουφτής της Αιγύπτου Σάουκι Άλαμ «καταδίκασε την τρομοκρατική επίθεση», όπως γράφει η «Egypt Today», στο ρεπορτάζ της οποίας προστίθενται οι δηλώσεις του ότι «τέτοιου είδους εγκληματικές πράξεις είναι εντελώς ασυμβίβαστες με όλες τις διδασκαλίες των θρησκειών. Και επιβεβαίωσε ότι οι αξιωματούχοι και οι άνθρωποι της Αιγύπτου θα σταθούν ισχυρά αντιμέτωποι σε αυτές τις τρομοκρατικές επιθέσεις».

ΑΠΕ-ΜΠΕ
28/12/2018 22:43

Έκρηξη σε τουριστικό λεωφορείο στην Γκίζα του Καΐρου: Τρεις νεκροί και δέκα τραυματίες

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: