Τα Κέντρα Πρόληψης Υγείας στο επίκεντρο του 1ου Συνεδρίου του Διαδημοτικού Δικτύου Πόλεων




Με θέμα, τον ρόλο των Κέντρων Πρόληψης Υγείας, πραγματοποιείται το 1ο Πανελλήνιο Θεματικό Συνέδριο του Ελληνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων, στην Ηγουμενίτσα.

Το συνέδριο συνδιοργάνωσαν η Κεντρική Δομή των ΚΕΠ Υγείας, το Δίκτυο και ο Δήμος Ηγουμενίτσας, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, της Περιφέρειας Ηπείρου και την υποστήριξη της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος και της ΠΕΔ Ηπείρου.

Την έναρξη του Συνεδρίου, έκανε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου, Ιωάννης Λώλος, ο οποίος καλωσόρισε όλους τους συνέδρους και δήλωσε: «Η υλοποίηση αυτού του Συνεδρίου αποτελεί για εμάς, τον Δήμο Ηγουμενίτσας, τιμητική διάκριση των προσπαθειών που αναπτύξαμε, μέσω της δομής του ΚΕΠ Υγείας, στον τομέα πρόληψης και προαγωγής υγείας.

Σε μια κοινωνία, που συνεχώς μεταβάλλεται δημιουργώντας νέες και καθημερινά αυξανόμενες ανάγκες υγείας, η ίδρυση μιας τέτοιας δομής αποτελεί μονόδρομο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, που θέλει και πρέπει να λειτουργεί ανθρωποκεντρικά, στηρίζοντας με ουσιαστικό τρόπο τους δημότες της.

Σήμερα κλείνοντας 1 χρόνο από την ίδρυση του ΚΕΠ Υγείας στον Δήμο μας, είμαι στην ευχάριστη θέση με περηφάνια να δηλώσω, ότι έχει καταφέρει να εδραιωθεί στη συνείδηση των συμπολιτών μας, ως ένας «φιλικός στη χρήση» μηχανισμός πρόληψης και προαγωγής υγείας».

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του Δικτύου της ΚΕΔΕ, κ. Γιώργος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου, μεταξύ άλλων επισήμανε, πως μέχρι σήμερα 90 Δήμοι Μέλη του Δικτύου πίστεψαν σε ένα αρχικό όραμα που μετουσιώθηκε σε πράξεις με κύριο σκοπό την πρόληψη για την υγεία. Μάλιστα ανέφερε, ότι πρόσφεραν ήδη στους δημότες προγράμματα πρόληψης, ωφελώντας περισσότερους από 50,000 συνανθρώπους μας, ενώ ευχήθηκε όλοι οι δήμοι της χώρας, να υιοθετήσουν τον θεσμό, αυτό συμβάλλοντας στην προαγωγή της υγείας μέσα από την πρόληψη.

Οι εργασίες του συνεδρίου, που ξεκίνησε χθες το απόγευμα, θα ολοκληρωθούν το βράδυ.

01/12/2018 12:13
ΑΠΕ-ΜΠΕ της ανταποκρίτριας μας Μ. Τζώρα
Ιωάννινα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: