Τα έργα που εξαγγέλλονται ως καινούργια στη Λάρνακα, είναι επαναλαμβανόμενα λέει ο Ορφανίδης




Στις υποσχέσεις που εξαγγέλλονται αλλά δεν υλοποιούνται για έργα στην πόλη και επαρχία της Λάρνακας,
αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Χρίστος Ορφανίδης στην ομιλία του ενώπιον της συνεδρίας της Ολομέλειας της Βουλής για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2019.

«Στην πόλη της Λάρνακας τα έργα που εξαγγέλλονται ως καινούργια, κάθε φορά είναι τα ίδια και επαναλαμβανόμενα έργα. Δυστυχώς τίποτα δεν υλοποιείται ή έστω να υπάρχει ένα φως στη σήραγγα. Διερωτώμαι αν δεν έχουν κουραστεί εδώ και τρία τουλάχιστον χρόνια να εξαγγέλλουν τα ίδια έργα και τα δεκάδες εκατομμύρια που αφορούν την πόλη και επαρχία», ανέφερε, προσθέτοντας πως η υλοποίηση των έργων ουσίας απουσιάζει αφού αυτά που ανακοινώνονται εδώ και χρόνια παραμένουν στον οδικό χάρτη των υποσχέσεων.

Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον δρόμο Λάρνακας – Δεκέλειας, που θα ξεκινήσει μετά το 2020, στην νέα πτέρυγα του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, το οποίο χαρακτήρισε μια «πονεμένη ιστορία», τον παρακαμπτήριο του Ζυγίου, την καθυστέρηση στα έργα ολοκλήρωσης του αποχετευτικού λόγω του ότι οι εργασίες σκοντάφτουν σε αρχαιολογικά ευρήματα τα έργα για τη δημιουργία φραγμάτων για τη συγκράτηση των ομβρίων υδάτων μετά από έντονες βροχοπτώσεις.

«Δεν έχει γίνει καμία εργασία μέχρι στιγμής», είπε προσθέτοντας πως τα αντιπλημμυρικά αυτά εξαγγέλλονται κατά τις επισκέψεις του Προέδρου της Δημοκρατίας από το 2015 ως νέα έργα, συνολικού κόστους €14 εκατ. «Αναρωτιέμαι γιατί ανακοινώνουν αφού δεν υπάρχει τίποτα το πραγματικό», συμπλήρωσε. Ο κ. Ορφανίδης αναφέρθηκε επίσης στο θέμα της μετακίνησης των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών και στην «χιλιοειπωμένη ατάκα», όπως είπε ότι το έργο της ενιαίας ανάπτυξης του λιμανιού και της μαρίνας της Λάρνακας βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο.

Το Kυπριακό στο επίκεντρο των ομιλιών των αρχηγών των κομμάτων για τον Προϋπολογισμό

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία
13/12/2018 10:15

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: