Τα χίλια μύρια κύματα των εξοπλιστικών της Ελλάδας: Οι λεπτές ισορροπίες που πρέπει να κρατηθούν




ΡΕΠΟΡΤΑΖ HELLAS JOURNAL

Πολλά μπορεί να εξαρτηθούν τις επόμενες ώρες για αποφάσεις που ίσως ληφθούν, ακόμη και άμεσα κι έχουν να κάνουν με το μέλλον του Πολεμικού Ναυτικού και το πλοίο των επόμενων δεκαετιών, ίσως όμως και για μικρότερης κλίμακας εξοπλιστικά που αφορούν την χώρα μας.

Εδώ και καιρό ανώτατοι Αξιωματικοί του Πολεμικού Ναυτικού σημείωναν πως ίσως πρέπει να βρεθεί η κατάλληλη στιγμή για να προχωρήσει η ηγεσία του πενταγώνου σε ανακοινώσεις οι οποίες θα αφορούν το πλοίο που θα υψώσει την Γαλανόλευκη στον ιστό του.

  • Οι ίδιες πηγές, λίγες ώρες πριν από τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην οποία παραβρίσκεται ο Πρωθυπουργός και ταυτόχρονα στις Ηνωμένες Πολιτείες θα είναι σε εξέλιξη ο διάλογος στρατηγικού σχεδιασμού Ελλάδας – Αμερικής, δείχνουν με νόημα πως ίσως αυτές οι συνθήκες να είναι εκείνες που θα λειτουργήσουν ως «βαλβίδα αποσυμπίεσης» υπέρ του Πολεμικού Ναυτικού και όχι μόνο.

Από την μια, την Ευρωπαϊκή πλευρά, ανάμεσα στην ατζέντα των θεμάτων που θα συζητήσουν οι ηγέτες των χωρών, να είναι και ο υπάρχων δημοσιονομικός σχεδιασμός για τα επόμενα έτη. Από την άλλη, την πλευρά της Αμερικής, η Ελλάδα περιμένει την έμπρακτη υποστήριξη των Ηνωμένων Πολιτειών, στηριζόμενη η χώρα μας στα θετικά βήματα που έχει κάνει ώστε να θεωρείται μια από τις ασφαλείς χώρες, με γερά θεμέλια στο σταυροδρόμι Δύσης και Ανατολής.

  • Αν αυτά τα δύο καταφέρουν να συμπορευθούν, ίσως φτάνει η ώρα των τελικών αποφάσεων, οι οποίες όπως λένε οι ίδιες στρατιωτικές πηγές πιθανό να δούμε την υλοποίησή τους μέσα στο πρώτο διάστημα του 2019.

Αυτό φυσικά και με τα όσα έχουν εξηγήσει κυρίως τον τελευταίο χρόνο Ανώτατοι Αξιωματικοί από το ΠΝ, πως εφόσον βρεθούν οι χρυσές τομές και προχωρήσει κάποιο από τα υπάρχοντα σχέδια, δεν είναι δυνατό αύριο το πρωί να υπάρχει «νέο αίμα» στο Πολεμικό Ναυτικό και νέα πλοία να σχίζουν τα νερά του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου. Παρ’ όλα αυτά όμως το νερό θα έχει μπει στο αυλάκι, όπως συνηθίζει να λέει ο θυμόσοφος λαός, όταν μια υπόθεση ξεκινά να έχει θετική έκβαση.

  • To ΠΝ ρωτά για τις φρεγάτες κλάσεως «Adelaide» της Αυστραλίας

Πάντως στο Πολεμικό Ναυτικό ήδη έχουν αρχίσει και ψάχνουν το «ενδιάμεσο πλοίο» και γι’ αυτό τον λόγο, οι διερευνητικές ερωτήσεις για την απόκτηση δυο φρεγατών έχουν φτάσει έως και τη μακρινή Αυστραλία, όπως έχουν επιβεβαιώσει εδώ και μέρες Ανώτατοι Αξιωματικοί.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η χώρα μας έχει συνομιλίες με την Αυστραλία, προσπάθειες για συνεργασία είχαν γίνει και στο παρελθόν αλλά ένας από τους λόγους που πάντα θεωρείτο ανασταλτικός παράγοντας ήταν η απόσταση και η εντελώς διαφορετική κουλτούρα στις απαιτήσεις για τα Πολεμικά Πλοία.

  • Ωστόσο αυτή τη φορά το ερώτημα είναι σαφές και όπως λένε ανώτατοι από το ΠΝ, είναι μια λύση ανάγκης η οποία όμως θα βοηθήσει πάρα πολύ στις διαρκώς αυξανόμενες απαιτήσεις που φτάνουν στον Στόλο, είτε για Εθνικούς σκοπούς, είτε για Νατοϊκούς, είτε …. για ενεργειακούς!

Αυτό σημαίνει πως με το κόστος που θ’ απαντήσουν οι Αυστραλοί, ίσως η Ελλάδα αποκτήσει φρεγάτες κλάσεως «Adelaide», παρόμοιες σαν εκείνες τις Perry που διαθέτει το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό, αλλά πολύ πιο αναβαθμισμένες.  Δεν μπορεί να πει κανείς πως είναι ένα σύγχρονο πλοίο που περνά την Ελλάδα στην επόμενη γενιά πλοίων, παρά τις όποιες αναβαθμίσεις έχουν κάνει εκεί. Παρ’ όλα αυτά με τις αναβαθμίσεις που έχει υποστεί και τα ηλεκτρονικά που φέρει θεωρείται ένα πλοίο που θα κάνει το Πολεμικό Ναυτικό ν’ αντέξει με ιδιαίτερα αξιοπρεπή στάση.

  • Σε κάθε περίπτωση αν δούμε τα πράγματα ρεαλιστικά, την ώρα που η Άγκυρα έχει ήδη ρίξει νέα ταχέα σκάφη στο νερό (κορβέτες) και προχωρά στη ναυπήγηση νέας Τουρκικής φρεγάτας, η Ελλάδα, σαφέστατα έχει μείνει πάρα πολύ πίσω με την ισορροπία δυνάμεων στο Αιγαίο φυσικά να μην γέρνει προς την πλευρά της χώρας μας ούτε καν να υπάρχει ισοστάθμιση σε αρκετές περιπτώσεις .

Το Πολεμικό Ναυτικό τα έχει καταθέσει όλα γραπτώς, τι απαιτήσεις για άμεση ικανοποίηση υπάρχουν. Ως  πρώτη προτεραιότητα άμεσης ανάγκης έχει τεθεί η αναβάθμιση-εκσυγχρονισμός των φρεγατών της δεκαετίας του 1990, τύπου ΜΕΚΟ η οποία αναμένεται αν ξεκινήσει αμέσως (διαδικαστικά εντός του επόμενου έτους), η έναρξη του προγράμματος να γίνει από το 2020 και η σταδιακή ολοκλήρωση του, το 2024, την ίδια χρονιά δηλαδή που αν υπάρξει συμφωνία για νέο πλοίο με τους Γάλλους, θα φτάνει στα Ελληνικά νερά ίσως η πρώτη ψηφιακή Belhara. Έως στιγμής δεν φαίνεται να έχει ανάψει ο πράσινος σηματοδότης. Πάντως θετικό είναι πως Ελλάδα και Γαλλία συνεχίζουν τη συνεργασία, ελπίζοντας!

Οι τεμενάδες Ερντογάν στη Ρωσία και το “διαζύγιο” με την Δύση: Παράγοντας ισχύος η Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: