Συναινετικός ο Ζάεφ δηλώνει εμπιστοσύνη στον Πάνο Καμμένο και εύχεται να προχωρήσει η συμφωνία




Την πεποίθηση ότι η Συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να προχωρήσει καθώς ωφελεί και τις δύο χώρες εξέφρασε ο Ζόραν Ζάεφ ο οποίος μάλιστα προχώρησε ένα βήμα παραπέρα λέγοντας ότι έχει εμπιστοσύνη στην υπουργό Εθνικής Άμυνας Πάνο Καμμένο:

«Έχω εμπιστοσύνη και στον Καμμένο, που είναι, επίσης, μέρος της κυβέρνησης. Πρέπει να δώσουν την ευκαιρία σε μία τέτοια ιστορική συμφωνία, επειδή η συμφωνία είναι καλή και για τις δύο χώρες και για τους δύο λαούς. Πιστεύω ότι τα οφέλη θα γίνουν αισθητά τους επόμενους μήνες από την εφαρμογή της. Είμαι πεπεισμένος ότι η εμπιστοσύνη που έχω στον Αλέξη Τσίπρα θα βρει την υλοποίησή της στο Κοινοβούλιο, όπως και εγώ προσπαθώ η εμπιστοσύνη που έχει ο Αλέξης Τσίπρας σε μένα και στη “μακεδονική” κυβέρνηση να βρει υλοποίηση στο Κοινοβούλιο. Η διαδικασία που βρίσκεται μπροστά μας είναι σοβαρή και ουσιαστική», δήλωσε ο πρωθυπουργός των Σκοπίων στο κρατικό πρακτορείο MIA.

Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων εξέφρασε δε την πεποίθηση ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί ομαλά στο κοινοβούλιο της χώρας του το αργότερο ως το τέλος Ιανουαρίου:

«Ούτε εγώ, ως άνθρωπος που γνωρίζει, μπορώ να εγγυηθώ ότι η διαδικασία θα επιτύχει στο Κοινοβούλιο, όμως κάνουμε αυτό που πρέπει και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε, για να ολοκληρωθεί με επιτυχία περί τα μέσα Ιανουαρίου αυτή η διαδικασία με τη μέγιστη δυνατή συμμετοχή. Η συνεδρίαση της Ολομέλειας του Κοινοβουλίου έχει οριστεί για τις 9 Ιανουαρίου και πιστεύω ότι όχι πάνω από δέκα μέρες μετά θα καταφέρουμε να ψηφίσουμε τις τελικές τροπολογίες».

Με πληροφορίες από ΕΘΝΟΣ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: