Συμφωνία υπέγραψαν Energean – INGL για τον αγωγό φυσικού αερίου στο Ισραήλ




Συμφωνία για τον αγωγό που θα διοχετεύει φυσικό αέριο από την Πλωτή Μονάδα Παραγωγής Αποθήκευσης και Εκφόρτωσης (FPSO) της Energean στο σύστημα μεταφοράς αερίου του Ισραήλ υπέγραψαν η Energean και η Israel Natural Gas Lines εταιρεία που ανήκει στο κράτος του Ισραήλ και διαχειρίζεται το σύστημα μεταφοράς αερίου.

Η συμφωνία αφορά την κατασκευή και τη μεταφορά του χερσαίου τμήματος καθώς και ενός τμήματος περίπου 10 χιλιομέτρων που βρίσκεται κοντά στη στεριά. Με βάση τη Συμφωνία η INGL θα καταβάλει στην Energean περίπου 100 εκατ. δολάρια. Η παράδοση των συγκεκριμένων τμημάτων του αγωγού στην INGL θα πραγματοποιηθεί αμέσως μετά την έναρξη παράδοσης φυσικού αερίου από το κοίτασμα Καρίς στο πρώτο τρίμηνο του 2021.

Με την ευκαιρία, της υπογραφής της συμφωνίας, ο κ.Yuval Steinitz, Υπουργός Εθνικών Υποδομών, Ενέργειας και Υδάτων του Ισραήλ, δήλωσε τα εξής: «Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στην πορεία της ανάπτυξης μεσαίων και μικρότερων κοιτασμάτων αερίου, η οποία στηρίζεται και στις υποδομές που δημιουργούνται από την INGL. Η υπογραφή της συμφωνίας θα ενθαρρύνει την έρευνα για κοιτάσματα φυσικού αερίου και την ανάπτυξή τους και θα συνεισφέρει στην ενεργειακή ασφάλεια του Ισραήλ στο μέλλον».

Αναβαθμισμένες ασκήσεις σε περιοχές εντός ελληνικής υφαλοκρηπίδας για Ελλάδα και ΗΠΑ

17/12/2018 10:26
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα, Ελλάδα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: