Συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών στην Ορεστιάδα: Οι δράστες ήθελαν να τα περάσουν στην Τουρκία




Περισσότερα από εβδομήντα δύο κιλά ακατέργαστης κάνναβης κατασχέθηκαν στο πλαίσιο οργανωμένης αστυνομικής επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας. Στη διάρκεια της επιχείρησης συνελήφθησαν τέσσερα μέλη κυκλώματος, σύμφωνα με την Αστυνομία, τα οποία κατηγορούνται εισήγαγαν ναρκωτικά από την Αλβανία, με σκοπό την εξαγωγή τους στην Τουρκία.

Πρόκειται για έναν 34χρονο και τρεις αλλοδαπούς, ηλικίας 46, 33 και 24 ετών, αντίστοιχα, ενώ έχουν ταυτοποιηθεί τα στοιχεία ενός ακόμη 22χρονου, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και της παράβασης του νόμου περί ναρκωτικών κατά περίπτωση.
Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην Ορεστιάδα, τον 34χρονο και τον 24χρονο, οι οποίοι κινούνταν με αυτοκίνητο, στο εσωτερικό του οποίου βρέθηκαν συνολικά 31 συσκευασίες, αεροστεγώς κλεισμένες, συνολικού βάρους 72.173,3 γραμμαρίων, οι οποίες και κατασχέθηκαν. Όπως διαπιστώθηκε, ο 24χρονος αλλοδαπός φέρεται ότι εισήγαγε την παραπάνω ποσότητα ναρκωτικών, με τη βοήθεια άγνωστων – μέχρι στιγμής -συνεργατών του, από την Αλβανία στην Ελλάδα και ακολούθως από κοινού με τον 34χρονο ημεδαπό, μετέφεραν τα ναρκωτικά στην ενδοχώρα, με τη χρήση οχήματος του 22χρονου ημεδαπού, ο οποίος αναζητείται.

Από την έρευνα, προέκυψε ότι οι δύο δράστες σκόπευαν να παραδώσουν την κατασχεθείσα ποσότητα κάνναβης στους άλλους δύο αλλοδαπούς, ηλικίας 46 και 33 ετών, προκειμένου να την εξάγουν στην Τουρκία, οι οποίοι το βράδυ της ίδιας ημέρας εντοπίστηκαν να μεταβαίνουν με όχημα στο συνοριακό σημείο διέλευσης Καστανέων, όπου και συνελήφθησαν.

Από την κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα ακατέργαστης κάνναβης, οκτώ κινητά τηλέφωνα και τα χρηματικά ποσά των 975 ευρώ και 600 λεκ Αλβανίας. Κατασχέθηκαν επίσης τα δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν οι δράστες.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην Εισαγγελέα Ορεστιάδας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής δραστηριότητας της οργάνωσης.

31/12/2018 16:57
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ψάχνουμε ημερομηνία για τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών τον Οκτώβριο, είπε ο Τσίπρας

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: