Στον εισαγγελέα 11 από τους 15 συλληφθέντες από τα επεισόδια της Θεσσαλονίκης

File Photo: Διαδηλωτές συγκρούονται με αστυνομικούς κατά τη διάρκεια επεισοδίων μετά τη λήξη της πορείας στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, που πραγματοποιήθηκε στη μνήμη του 15χρονου μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου που δολοφονήθηκε πριν δέκα χρόνια, Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2018. ΑΠΕ-ΜΠΕ/Pixel/ΣΩΤΗΡΗΣ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ
Στην εισαγγελέα ποινικής δίωξης οδηγήθηκαν έντεκα από τους δεκαπέντε συλληφθέντες για τα χθεσινά επεισόδια στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, στο περιθώριο των εκδηλώσεων μνήμης για το θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Σύμφωνα με τις ασκηθείσες διώξεις, στον ανακριτή καλείται να δώσεις εξηγήσεις ένας από τους συλληφθέντες, καθώς, του αποδίδεται μεταξύ άλλων το κακούργημα της κατοχής εκρηκτικών υλών. Για τους υπόλοιπους δέκα που προσήχθησαν στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, η δίωξη είναι σε βαθμό πλημμελήματος και παραπέμφθηκαν να δικαστούν στο αρμόδιο δικαστήριο με την αυτόφωρη διαδικασία.

Συγκεκριμένα, εννέα εξ αυτών κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης και απείθεια και παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο, ενώ ο δέκατος παραπέμφθηκε στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο για αντίσταση, σωματικές βλάβες, κατοχή και χρήση φωτοβολίδων, όπως επίσης για διατάραξη κοινής ειρήνης.

Σε ό,τι αφορά τους τέσσερις, για τους οποίους δεν έγινε μεταγωγή στο Δικαστικό Μέγαρο, πρόκειται για ανήλικους, στους οποίους αποδίδονται κατηγορίες σε βαθμό πλημμελήματος και με προφορική εντολή της εισαγγελέως αφέθηκαν ήδη ελεύθεροι.

07/12/2018 14:13
ΑΠΕ-ΜΠΕ Θεσσαλονίκη, Ελλάδα

 

Σε επέτειο βίας κι αυθαιρεσίας έχει μετατραπεί η 6η Δεκέμβρη, λένε οι αστυνομικοί της Θεσσαλονίκης

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal


Latest of HellasJournal