Στο Κάιρο ο Αγγελίδης για την τριμερή αλλά και την έκθεση αμυντικού υλικού «EDEX-2018»




Στο Κάιρο μεταβαίνει ο Υπουργός Άμυνας Σάββας Αγγελίδης, όπου θα παραστεί στην τελετή έναρξης έκθεσης αμυντικού υλικού «EDEX-2018» και θα συμμετάσχει σε τριμερή συνάντηση των Υπουργών Άμυνας Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας ο κ. Αγγελίδης μεταβαίνει στην πρωτεύουσα της Αιγύπτου μετά από πρόσκληση του Υπουργού Άμυνας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Στρατηγού Mohamed Zaki προκειμένου να παραστεί στην τελετή έναρξης της έκθεσης Αμυντικού Υλικού «ΕDΕΧ-2018», τα εγκαίνια της οποίας θα τελέσει ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Στρατάρχης Αbdel Fattah El-Sisi.

«Η έκθεση πραγματοποιείται για πρώτη φορά και σε αυτή συμμετέχουν πέραν των 40 χωρών με εταιρείες που ασχολούνται με την στρατιωτική βιομηχανία», αναφέρεται.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, συνεχίζει η ανακοίνωση, θα πραγματοποιηθεί τριμερής συνάντηση των Υπουργών Άμυνας Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου.

«Κατά τη διάρκεια της συνάντησης των τριών Υπουργών, αναμένεται να γίνει ανασκόπηση και να αναζητηθούν τρόποι για την περαιτέρω αναβάθμιση της τριμερούς συνεργασίας», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι «θα συζητηθούν επίσης θέματα περιφερειακής ασφάλειας και λοιπά θέματα κοινού ενδιαφέροντος όπως η ενεργειακή και θαλάσσια ασφάλεια στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου».

Επιμένει σε τερματικό η Exxon Mobil: Όλα θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα της γεώτρησης…

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 02/12/2018 14:27

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: