Σεισμός 7,2 βαθμών έπληξε τη νήσο Μιντανάο: Κίνδυνος για τσουνάμι σε τμήματα του Ειρηνικού




ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Σεισμός μεγέθους 6,9 βαθμών έπληξε σήμερα το νησί Μιντανάο, στις νότιες Φιλιππίνες, ανακοίνωσε το αμερικανικό γεωολογικό ινστιτούτο (USGS), ενώ εκδόθηκε και προειδοποίηση για ενδεχόμενο τσουνάμι, σύμφωνα με την οποία κύματα μικρότερα από 0,3 μ. ενδέχεται να πληξουν τμήματα της Ινδονησίας, των Φιλιππίνων και του Παλάου.

Ο σεισμός σημειώθηκε νοτιοανατολικά της πόλης Νταβάο σε βάθος 59 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το USGS, το οποίο είχε αρχικά υπολογίσει το μέγεθος του σεισμού σε 7,2. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα ή ζημιές από τον σεισμό.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Σεισμική δόνηση μεγέθους 7,2 βαθμών έπληξε το νησί Μιντανάο των νότιων Φιλιππίνων, ανακοίνωσε το αμερικανικό Γεωλογικό Ινστιτούτο (USGS).

Υπάρχει κίνδυνος να εκδηλωθεί τσουνάμι που μπορεί να πλήξει διάφορες περιοχές του Ειρηνικού Ωκεανού που βρίσκονται «πλησιέστερα στο επίκεντρο του σεισμού», πάντως όχι την πολιτεία της Χαβάης, ανακοίνωσε από την πλευρά του το Κέντρο Έγκαιρης Προειδοποίησης για Τσουνάμι στον Ειρηνικό Ωκεανό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP
Σιγκαπούρη, Singapore

Η Συρία διχάζει: Ο Μπόλτον “τρέχει” να συνετίσει την Τουρκία και να “καλμάρει” το Ισραήλ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: