“Πρόβα” επίθεσης έκαναν οι τρομοκράτες εκτιμά η αστυνομία: Τι δείχνει το βίντεο της έκρηξης




Η έκρηξη του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού που σημειώθηκε την Πέμπτη, στις 07:10, έξω από τον Ιερό Ναό Αγίου Διονυσίου, στη συμβολή των οδών Σκουφά και Λυκαβηττού στο Κολωνάκι, από την οποία τραυματίστηκαν ένας αστυνομικός και ο νεωκόρος του ναού, δεν ήταν μεγάλης ισχύος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός αποτελείτο από δύο δοχεία με εύφλεκτο υγρό, καλώδια και ένα ρολόι.

Στην Αντιτρομοκρατική εκτιμούν ότι οι δράστες δοκίμαζαν τη δύναμη πυρός τους και ότι ο μηχανισμός δεν φαίνεται να παραπέμπει σε κάποια γνωστή τρομοκρατική ομάδα, αλλά σε μια ομάδα που είναι πολύ πιθανό να ήθελε να κάνει «πρόβα» επίθεσης.

Ο εκρηκτικός μηχανισμός αποτελούνταν από δύο μπουκάλια με εύφλεκτο υγρό τα οποία ήταν δεμένα με ταινία και πάνω τους ήταν προσαρμοσμένη εκρηκτική ύλη, αλλά και καλώδια και ένα ρολόι. Είχε τοπιοθετηθεί, δε, σε ένα κουτί από παπούτσια.

Παράλληλα, εκτός κινδύνου νοσηλεύεται στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, ο αστυνομικός που τραυματίστηκε από την έκρηξη, ενώ ελαφρά έχει τραυματιστεί στο πρόσωπο ο νεωκόρος της εκκλησίας.

Οπως τόνισαν στο ΑΠΕ – ΜΠΕ αστυνομικές πηγές, ο νεωκόρος τηλεφώνησε στην Αμεση Δράση για ύποπτη κούτα που ήταν έξω από την εκκλησία. Στο σημείο έσπευσε περιπολικό και μόλις πλησίασε στο σημείο ο αστυνομικός εξερράγη ο εκρηκτικός μηχανισμός που είχε τοποθετηθεί μέσα στην κούτα με αποτέλεσμα να τραυματιστεί, όπως και ο νεωκόρος που βρισκόταν κοντά.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, δεν έγινε κάποιο προειδοποιητικό τηλεφώνημα για τον εκρηκτικό μηχανισμό.

Η ευρύτερη περιοχή του Κολωνακίου παραμένει αποκλεισμένη από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών συνάντησε τους τραυματίες

Τον αστυνομικό και τον νεωκόρο, που τραυματίστηκαν από τον εκρηκτικό μηχανισμό που τοποθετήθηκε στον προαύλιο χώρο του Ι.Ν. του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου, συνάντησε ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, επίσκοπος Θεσπιών Συμεών.

Κατόπιν εντολής του αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, ο επίσκοπος Θεσπιών μετέβη άμεσα στο χώρο του ναού και στη συνέχεια στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου ο αστυνομικός.

Από την πρώτη στιγμή, ο αρχιεπίσκοπος ενημερώνεται διά του πρωτοσύγκελού του, ο οποίος έχει συχνή επικοινωνία από το πρωί με τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. και ειδικούς της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας.

Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Το Οικουμενικόν Πατριαρχείον καταδικάζει εντόνως κάθε πράξιν βίας, μάλιστα δε τας στρεφομένας εναντίον τόπων λατρείας

Έντονα καταδικάζει κάθε πράξης βίας, μάλιστα δε τις στρεφόμενες εναντίον τόπων λατρείας, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος σε δήλωσή του για την έκρηξη βόμβας έξω από τον Ι.Ν.Αγίου Διονυσίου στο Κολωνάκι, που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου.

Αναλυτικά η δήλωση του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας έχει ως εξής:

«To Οικουμενικόν Πατριαρχείον καταδικάζει εντόνως κάθε πράξιν βίας, μάλιστα δε τας στρεφομένας εναντίον τόπων λατρείας, ως η τελευταία εναντίον του Ιερού Ναού Αγίου Διονυσίου εις το Κολωνάκι, εκ του οποίου εκπορεύονται μόνον μηνύματα αγάπης, ειρήνης και αλληλεγγύης.

Προσευχόμεθα διά την ταχείαν αποθεραπείαν των τραυματισθέντων και εκφράζομεν την συμπάθειαν και την συμπαράστασίν μας προς τον Μακαριώτατον Αρχιεπίσκοπον Αθηνών και το ευσεβές και προσφιλές ποίμνιόν του. Ειρήνη τοις Αθηναίοις και τω κόσμω παντί».

Τυφλό χτύπημα από νέα οργάνωση στον Άγιο Διονύσιο: Κάμερα κατέγραψε την έκρηξη (video)

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: